14.4 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLuiza Dobrica, printesa cu manusi

Luiza Dobrica, printesa cu manusi

Sportiva de la CSM Craiova a cucerit titlul national la categoria 52 kg, repetând performanta de anul trecut.


Pugilistele de la CSM si CFR Marfa ILRU Craiova s-au facut din nou remarcate, cucerind opt medalii la Campionatul National, junioare si senioare, desfasurat recent la Câmpulung.


Performanta cea mai mare ii apartine Luizei Dobrica, de la CSM Craiova, care a obtinut titlul de campioana la categoria 52 kg (junioare), pastrându-si astfel trofeul cucerit anul trecut. In primul meci, Luiza a invins-o pe Sorana Salajan (Zalau) prin abandon, apoi a depasit-o la puncte pe Carmen Nati (Bistrita), iar in finala a trecut de Bianca Apostol (Bumbesti Jiu). „A fost ambitia Luizei sa iasa si anul acesta campioana. Si merita, la câti kilometri a alergat prin parc si la câte ore a stat in sala de antrenament“, a spus antrenorul sportivei, Vasile Fintina.


Pe lânga titlul Luizei Dobrica, CSM Craiova a mai obtinut trei medalii, una de argint, prin Maria Padureanu (70 kg), sportiva care a boxat accidentata in finala, si doua de bronz, prin Andreea Dumitrascu (54 kg) si Mariana Belea Mateescu (80 kg). Sportivele care au urcat pe podium sunt pregatite de antrenorii: Vasile Fintina, Costica Buzduceanu si Marin Stefanovici.


Sirba: „Nu suntem doriti la masa bogatilor“


In ceea ce priveste clubul CFR Marfa ILRU Craiova, sportivele antrenate de cuplul Marcel Sirba – Ion Dragomir au obtinut patru medalii, dar nici un titlu national. Favorita la aur, Eugenia Anghel (48 kg), a intrat in posesia medaliei de argint, la senioare, fiind depasita de o componenta a lotului national, Camelia Negrea, din Buzau. „O decizie eronata. Eugenia trebuia sa câstige. A fost mai buna ca adversara. Când s-a desemnat câstigatoarea, antrenorii prezenti in sala au inceput sa huiduie. Asta e, deocamdata suntem prea mici sa stam la masa bogatilor“, este de parere Marcel Sirba, antrenorul Eugeniei Anghel. Tot la senioare, CFR Marfa ILRU a mai cucerit o medalie de argint, prin Ramona Subasa (66 kg), invinsa de o sportiva de la lotul national, si un bronz, câstigat de Valeria Gheorghe (80 kg). Singura junioara de la CFR Marfa ILRU prezenta in concurs, Ana Draguceanu (52 kg), a obtinut o medalie de bronz, fiind depasita de o sportiva pe care o batuse in Cupa României. „Suntem un club sarac, dar avem ambitii mari. Daca exista corectitudine, cele doua medalii de argint ar fi trebuit sa fie de aur, dar asta e… Deocamdata, noi abia ne luptam sa facem rost de bani pentru deplasari, nu suntem la nivelul unor cluburi precum Dinamo sau Petrolul Ploiesti. Bine ca ne sprijina, cât pot, oameni care iubesc sportul precum Liviu Bonci, Gheorghe Fratica si Marius Cretu, altfel nu stiu cum ne-am descurca“, a adaugat Sirba.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS