15.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportS-a copt nationala

S-a copt nationala

Preliminariile CE 2008


Olanda – România 0-0


• Stadion „De Kuip-Feyenoord“, spectatori: 49.000.


Olanda: Stekelenburg – Jaliens, Bouma, Mathijsen, Van Bronckhorst – Sneijder, Landzaat (’80, Emanuelson), Van der Vaart (’86, Seedorf) – Robben, Huntelaar, Babel. Antrenor: Marco Van Basten.


România: Lobont – Contra, Tamas, Goian, Rat (’78, St. Radu) – Cocis, Radoi, Codrea (’88, Rosu) – Nicolita, Marica (’64, D. Niculae), Mutu. Antrenor: Victor Piturca.


• Cartonase galbene: Van der Vaart, Jaliens / Lobont, Goian, Codrea.


• Au arbitrat: M. Merk – J.H. Salver, M. Picke (toti din Germania).


Trupa lui Victor Piturca a demonstrat in partida de la Rotterdam ca este o echipa matura, capabila sa se bata de la egal la egal cu marile forte fotbalistice ale Europei.


Este clar ca actuala reprezentativa de fotbal a României s-a maturizat. In meciul de sâmbata seara, de la Rotterdam, tricolorii au jucat foarte bine tactic si, cu putin noroc, puteau sa obtina o victorie de prestigiu in fata Olandei. „Portocala mecanica“ a luptat din greu in fata trupei lui Piturca, acesta venind pe stadionul „De Kuip“ cu scopul de a nu pierde.


Românii si-au surprins adversarii in debutul meciului si au irosit patru bune oportunitati de a marca, prin Goian (‘3), Marica (‘5, ’28) si Mutu (‘6), in timp ce olandezii au avut de asteptat 35 de minute pentru primul lor sut pe poarta, care a fost trimis de Robben. Desi privata de aportul lui Cristian Chivu, accidentat, apararea tricolorilor a facut fata atacurilor stereotipe ale batavilor. Pâna la pauza, doar suturile de la distanta ale lui Van der Vaart (’36) si Sneijder (’45) l-au solicitat pe Lobont.


In partea a doua a partidei, olandezii au presat mai mult, insa românii, multumiti cu rezultatul inregistrat pe tabela de marcaj, au facut un bun joc defensiv. In prelungiri, România putea chiar sa câstige, insa Mutu, de doua ori, si Cocis, cu o bolta de la 45 de metri, nu l-au putut invinge pe Stekelenburg.


Olandezii si românii, multumiti cu remiza


Atât jucatorii României, cât si cei ai Olandei s-au aratat multumiti de remiza „alba“ inregistrata la Rotterdam.


„Cred ca echipa României a facut astazi o partida extraordinara. Ne pare rau ca nu am câstigat, cu putin mai mult curaj puteam obtine un rezultat si mai bun. Este prematur totusi sa vorbim de o calificare, mai sunt multe meciuri de disputat“, a spus portarul Bogdan Lobont.


Omologul lui „Lobby“ din poarta Olandei, Maarten Stekelenburg, a afirmat si el ca rezultatul este echitabil: „In momentul in care pierdeam mingea, românii deveneau periculosi. Rezultatul este echitabil. Traiesc doua sentimente diferite: pe de o parte e bine ca am pastrat poarta neatinsa, pe de alta, as fi preferat sa luam trei puncte. Am jucat prea lent ca sa câstigam“.


La rândul sau, capitanul tricolorilor, Adrian Mutu, a spus ca el si coechipierii sai doresc sa le demonstreze suporterilor români ca se pot califica la un turneu final.


„Ne-am aparat bine, tinând cont ca am intâlnit o echipa cu jucatori buni. Vrem sa demonstram suporterilor ca suntem in stare sa ne calificam. Am jucat si pentru selectionerul nostru, care a avut un necaz in familie, si speram ca acest rezultat sa-l mai destinda putin“, a spus Mutu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII