22.3 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMutu si teama de galben

Mutu si teama de galben

Când va reveni de la echipa nationala la formatia sa de club, AC Fiorentina, Adrian Mutu se va confrunta cu o problema inedita pentru el, cea a cartonaselor galbene. La meciul cu AS Roma, din etapa a 29-a a Seriei A, Mutu a „colectionat“ al unsprezecelea cartonas galben in acest sezon. Regulamentul Federatiei Italiene de Fotbal spune clar: „Un jucator este suspendat la al patrulea cartonas galben, apoi la al optulea, la al 11-lea si la al 13-lea. Dupa aceasta limita, fiecare cartonas galben echivaleaza cu o etapa de suspendare“.


Aceasta inseamna ca, in cazul in care Mutu va ajunge la „cota 13“, va sta un meci la fiecare avertisment. „Briliantul“ va juca astfel la fiecare partida cu teama de a nu primi „galben“, un adevarat handicap psihologic, potrivit specialistilor, care ar afecta si evolutia sa.


Despre situatia in care se gaseste Mutu, Pasquale Bruno, fost jucator al Fiorentinei si unul dintre cei mai duri fundasi din ultimele doua decenii, a spus: „Iti taie un pic elanul o astfel de situatie, cel putin la inceputul meciului, apoi, o data cu trecerea timpului, uiti. In schimb, când este vorba de un meci important, de un derbi, nu te mai gândesti sa nu iei cartonas galben. L-as sfatui pe Mutu sa nu se lase influentat de aceasta situatie. Este un atacant si, in mod normal, aparatorul este cel care comite faulturi mai des, si nu el. Trebuie sa fie atent doar la simularile in careu, pentru ca ar putea fi avertizat, dar si la reactiile sale in urma unei decizii a arbitrului. Atacantilor le place sa comenteze. Oricum, aparatorii adversi vor cauta sa-l provoace“.


Adrian Mutu a inscris in actuala editie a campionatului italian 13 goluri, fiind al doilea marcator al Fiorentinei, dupa Luca Toni, care are 15 reusite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS