20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPrimul antrenament, fara sase titulari

Primul antrenament, fara sase titulari

Adrian Mutu, Florentin Petre, Cosmin Contra, Gabi Tamas, Razvan Rat si Ciprian Marica au absentat din diferite motive de la sedinta de pregatire de luni dupa-amiaza.


Doar 17 jucatori au participat la primul antrenament efectuat luni dupa-amiaza de echipa nationala a României la Centrul National si Academia de Fotbal Mogosoaia, inaintea intâlnirilor cu Olanda si Luxemburg, din Grupa G a preliminariilor Campionatului European din 2008. Dintre jucatorii convocati de Victor Piturca in vederea celor doua meciuri, nu au participat la sedinta de pregatire Adrian Mutu, care a facut recuperare dupa ce duminica a jucat cu Fiorentina in campionatul Italiei, si Florentin Petre, accidentat in ultimul meci jucat pentru TSKA Sofia in campionatul Bulgariei. Nu au fost prezenti nici fundasii Gabriel Tamas (Celta Vigo) si Cosmin Contra (Getafe), cei doi jucatori care evolueaza in campionatul Spaniei alaturându-se coechipierilor din prima reprezentativa luni seara. De asemenea, jucatorii formatiei Sahtior Donetk, Razvan Rat si Ciprian Marica, au sosit la Mogosoaia luni noapte, ei urmând sa vina din Ucraina cu un avion particular.


Tricolorii au efectuat reprize de alergare, exercitii de stretching si, doar pe final, câteva schimburi de pase. Sedinta de pregatire a fost condusa de antrenorul secund al nationalei, Stefan Iovan, selectionerul Victor Piturca ajungând abia aseara in cantonamentul echipei nationale, dupa ce tatal sau, care a incetat din viata duminica, a fost inmormântat.


Lobont si Cocis merg la victorie


Portarul Bogdan Lobont sustine ca tricolorii nu au sansa a doua in meciul cu Olanda, care se va disputa sâmbata, la Rotterdam, de la ora 21.30, in Grupa G a preliminariilor CE 2008. „Echipa nationala de acum este mult mai puternica decât cea din 2005. Ultimele rezultate ne dau motive de incredere. Nu plecam cu sansa a doua, ci de la egal la egal. Intram pe teren de la un punct obtinut, mai avem de luptat pentru celelalte doua. Nu trebuie sa ne luam dupa palmares, in orice exista un inceput. Ne dorim sa obtinem un rezultat favorabil“, a spus Lobont.


La rândul sau, mijlocasul Razvan Cocis a spus ca reprezentativa României merge sa câstige in Olanda si nu trebuie sa se multumeasca doar cu un rezultat de egalitate. „Avem probleme, dar sunt sigur ca jucatorii vor da totul pentru antrenor, pentru Cristi Chivu, care ne va lipsi foarte mult. Nu cred ca este un meci decisiv, insa este important pentru calificare. Sanse sunt chiar daca nu vom reusi un rezultat bun. Conteaza calificarea, la final trebuie sa fim bucurosi, chiar daca nu reusim sa obtinem ce ne dorim in unele meciuri. Suntem maturi si responsabili, pentru ca, daca nu ne facem treaba, nu mai suntem chemati“, a spus Cocis.


Am scapat de Van der Sar


Si selectionerul Olandei, Marco van Basten, are probleme de lot pentru meciul programat sâmbata, la Rotterdam. Portarul echipei Manchester United si al „Portocalei mecanice“, Edwin van der Sar, este indisponibil pentru meciul cu România, el nefiind refacut dupa o accidentare la coapsa. Van der Sar, detinatorul recordului de selectii in prima reprezentativa a Olandei, care s-a accidentat la coapsa in timpul incalzirii pentru meciul cu Middlesbrough, din sferturile de finala ale Cupei Angliei, va continua recuperarea la clubul englez. Dupa meciul Olanda – România, el va fi supus unui nou control medical si, daca starea sa va fi mai buna, ar putea fi convocat pentru partida cu Slovenia, programata pe 28 martie, la Celje.


Deoarece Edwin van der Sar era incert inca dinainte ca selectionerul Olandei, Marco van Basten, sa anunte lotul pentru partidele cu România si Slovenia, tehnicianul a convocat trei portari, astfel ca el ii va avea la dispozitie si pe Maarten Stekelenburg, coechipier cu George Ogararu la Ajax Amsterdam, si Henk Timmer, de la Feyenoord Rotterdam.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS