12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMutu a tinut in tensiune defensiva Romei

Mutu a tinut in tensiune defensiva Romei

Desi Fiorentina a jucat in inferioritate numerica din minutul 33, „Briliantul“ le-a pus mari probleme coechipierilor lui Chivu, insa nu a punctat in meciul de duminica, de pe „Artemio Franchi“, care s-a incheiat cu o remiza „alba“.


AC Fiorentina, echipa la care evolueaza Adrian Mutu (foto), a remizat pe teren propriu, scor 0-0, cu ocupanta locului secund in Serie A, AS Roma, din rândurile careia a lipsit Cristian Chivu, care este accidentat. Partida disputata pe stadionul „Artemio Franchi“ din Florenta, in cadrul etapei a 29-a, nu a fost lipsita de ocazii de gol, cele mai multe avându-le oaspetii, care au intâlnit un portar, Frey, de neinvins. De fapt, goal-keeper-ul Fiorentinei a fost cel mai bun jucator de pe teren. Gazdele au jucat in inferioritate numerica din minutul 33, când Dainelli a primit al doilea cartonas galben. Adrian Mutu a ramas pe teren pe toata durata meciului, a creat multe actiuni de atac, dar nu a avut incisivitatea cu care ii obisnuise pe suporterii Fiorentinei.


In clasament, Fiorentina ocupa locul al saptelea, la cinci puncte distanta de pozitia a sasea, care asigura participarea in Cupa UEFA, in timp ce Roma se afla pe pozitia a doua, la 18 puncte de lidera Inter.


Mutu, suspendat pentru a treia oara


Atacantul Adrian Mutu a primit un cartonas galben in partida cu AS Roma si va fi suspendat pentru meciul din deplasare cu Atalanta Bergamo, din etapa a 30-a a campionatului Italiei. Antrenorul Fiorentinei, Cesare Prandelli, a fost intrebat daca nu ar fi cazul sa-l „calmeze“ pe jucatorul român aflat la a treia suspendare in acest sezon.


„Mutu a primit cartonas galben dupa un fault de joc si pot intelege acest lucru. In acest moment platim pentru avertismentele primite la inceputul stagiunii, atunci când fotbalistii erau sub presiune din cauza penalitatii de 15 puncte“, a spus Prandelli.


Site-urile violanews.com si fiorentina.it i-au acordat nota 6,5 internationalului român dupa prestatia din meciul cu Roma.


„Desi Fiorentina a fost in inferioritate numerica, Mutu a tinut in tensiune defensiva Romei datorita tehnicii sale. Din pacate, a primit un cartonas galben si va absenta la meciul cu Atalanta“, a scris violanews.com.


Nastase si Codrea au fost titulari


Intr-o alta partida din etapa a 29-a, Ascoli, cu fundasul Valentin Nastase integralist, a pierdut pe teren propriu partida disputata cu lidera Inter Milano, scor 1-2. Ibrahimovic a marcat ambele goluri ale oaspetilor, in minutele 66 si 71, iar Bonnani a redus din handicap in minutul 90+2. Nastase a primit nota 6 din partea agentiei Datasport, care scrie despre el ca „in prima repriza s-a descurcat bine in duelul cu atacantii adversi, dar in partea a doua, dupa introducerea lui Crespo si Ibrahimovic, a avut dificultati la marcaj“. Fundasul român a primit si un cartonas galben in minutul 68. In urma acestei infrângeri, Ascoli a revenit pe ultimul loc in clasament si se afla la sapte puncte de salvarea de la retrogradare.


Siena, cu Paul Codrea titular, a pierdut, la limita, cu 1-0, partida jucata pe terenul ultimei clasate inaintea acestei etape, AC Parma, golul gazdelor fiind inscris de Gasbaronni (’19). Codrea a evoluat foarte bine pâna in minutul 76, când a primit al doilea cartonas galben si a fost eliminat. Siena are 27 de puncte si a coborât pe pozitia a 15-a in clasament.


Serie A, etapa a 29-a


Rezultate: Sampdoria – Palermo 1-1, Cagliari – Chievo Verona 0-2, Fiorentina – Roma 0-0, Lazio – Empoli 3-1, Milan – Atalanta 1-0, Parma – Siena 1-0, Udinese – Livorno 4-0, Messina – Torino 0-3, Ascoli – Inter 1-2, Catania – Reggina 1-4.


Clasament: 1. Inter 76 de puncte; 2. Roma 58; 3. Lazio 49; 4. Palermo 47; 5. Milan 43; 6. Empoli 42; 7. Fiorentina 37; 8. Sampdoria 35; 9. Udinese 35; 10. Atalanta 32; 11. Catania 32; 12. Torino 31; 13. Livorno 29; 14. Chievo Verona 27; 15. Siena 27; 16. Cagliari 27; 17. Reggina 25; 18. Messina 24; 19. Parma 22; 20. Ascoli 19.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS