13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDupa Stiinta se trage linie

Dupa Stiinta se trage linie

Egalurile obtinute anterior, in compania celor mai dificile echipe, nu au nici o valoare dupa esecul suferit in meciul cu bistritenii, mai ales ca jocul alb-albastrilor a regresat.


Dupa evolutia alb-albastrilor din meciul cu Dinamo, nimic nu parea sa o mai impiedice pe Universitatea din ascensiune. De la suporterul de rând si pâna la patron, toata lumea avea motive sa spere ca Gloria Bistrita va fi ingenuncheata.


Optimismul din cadrul lotului atinsese cote maxime, un bun exemplu fiind declaratia lui Lucian Pirvu de dinaintea partidei: „Dupa egalurile cu Steaua, Rapid si Dinamo, nimic nu ne mai poate opri“.


Nimic mai fals. Nimeni nu a luat in calcul valoarea adversarului, certificata de pozitia ocupata in clasament, si nici posibilitatea ca juvetii sa prinda o zi proasta.


Din pacate, ardelenii au aratat ca nu degeaba sunt la patru puncte de Cupa UEFA si la sase de Champions League, chiar daca pragmatismul din jocul lor a fost vizibil si pare sa devina traditie. Dupa acest rezultat, Universitatea s-a apropiat din nou de zona retrogradarii.


„Mourinho“ nu l-a tradus pe Sabau


Stiinta nu mai poate da vina pe nesansa, numarul ocaziilor de poarta fiind impartite in mod egal. Totul a tinut de modul de asezare in teren, de inlocuirile neinspirate, de aroganta jucatorilor craioveni si de superficialitate.


Degeaba a fost incapatânat Fane Stoica si s-a bazat pe jocul elevilor sai, punându-si in cap patronul, neluând in calcul ceilalti factori. Colectivul sau a fost prea visator, mai ales dupa reusita lui Njock, iar punctul forte al Stiintei, defensiva, a cedat exact in momentul-cheie al sezonului.


Planul de bataie al lui „Mourinho“ a fost dejucat de Ioan Ovidiu Sabau, care a anticipat mutarile si, cu mult calm, a asteptat greselile juvetilor. Regretele antrenorului craiovean au fost tardive, pentru ca Stiinta a reintrat in hora retrogradarii, obtinând doar cinci puncte in ultimele sase meciuri.


„E logic ca patronul sa fie suparat pentru ca el vine cu bani de acasa. Mi se pare normal ca eu sa raspund de rezultatele mai slabe. As fi un om fara caracter sa acuz jucatorii. Am luat goluri din faze usoare si am inscris doar o data la câte ocazii ne-am creat. Oricum, programul nostru a fost foarte greu. Am jucat cu patru din primele cinci clasate si de fiecare data am facut-o in Bucuresti“, a spus Fane Stoica.


Stoica s-a dat jos la Albota


„Intrebati-l pe «Mourinho», ca l-ati facut «Mourinho», de ce am pierdut! Eu mi-am facut datoria, am bagat zece milioane de când am venit, dar sunt total nemultumit“, a tunat Adrian Mititelu imediat dupa meci. Suparat pe atitudinea jucatorilor, patronul craiovean nu numai ca nu i-a lasat pe juveti in vacanta pâna mâine, cum le promisese, i-a chemat de urgenta la cantonamentul din Lunca Jiului si a tinut o prelegere de toata „frumusetea“. I-a trimis pe Michael Baird si Lucian Pirvu la echipa a doua si a facut adevarate crize când a observat ca Fane Stoica, Stefan Crisan si Thomas Korontai nu au luat parte la sedinta, cerându-le subalternilor sa-i amendeze. Absenta trioului a venit in urma unor discutii aprinse cu Mititelu imediat dupa fluierul final, Fane Stoica si ajutoarele sale coborând din autocar la Albota.


„Nu pot sa fac nimic dupa mintea altcuiva. Fac numai asa cum stiu eu. De-aia m-a adus antrenor Mititelu: ca sa fac ce vreau cu echipa. Nu sunt probleme, domnu’ Mititelu este patron, e o fire olteneasca. Nu ma las. Nu-mi sta in caracter“, a rabufnit antrenorul Stiintei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS