12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDefensiva româna este decimata

Defensiva româna este decimata

Piturca nu va putea conta pe cuplul de fundasi centrali Cristi Chivu – Gabi Tamas in meciul cu Olanda, care se va disputa sâmbata, pe stadionul „De Kuip-Feyenoord“ din Rotterdam.


Selectionerul României, Victor Piturca, are mari probleme de lot inaintea partidei cu Olanda, care se va disputa sâmbata, 24 martie, pe stadionul „De Kuip-Feyenoord“ din Rotterdam, de la ora 21.30, in Grupa G a preliminariilor CE 2008.


Cea mai importanta absenta din lotul tricolorilor este cea a capitanului Cristian Chivu, care a fost operat pe 7 martie, dupa ce a suferit o fractura de piramida nazala in urma unei lovituri cu cotul primita de la atacantul brazilian al formatiei Olympique Lyon, Fred. Chivu a declarat ca a incercat sa faca imposibilul dupa operatia suferita la nas si sa joace cu Olanda, dar are dureri mari si probleme cu respiratia.


„Nu voi putea raspunde convocarii de la echipa nationala pentru dubla cu Olanda si Luxemburg. Doctorii imi spusesera ca acest lucru nu va fi posibil, dar probabil importanta acestui joc m-a facut sa sper. Am incercat sa fac imposibilul, sa ma antrenez, chiar daca aveam o scutire medicala de doua saptamâni, am sperat ca va fi bine, am fost dispus sa-mi asum riscuri, dar, din pacate, am dureri si mari probleme cu respiratia in timp ce depun efort“, a spus Chivu.


Capitanul tricolorilor a mentionat ca a hotarât impreuna cu selectionerul Victor Piturca sa ramâna acasa.


„Nu-mi ramâne decât sa fiu cel mai infocat suporter al echipei, sa fiu alaturi de ea sufleteste si sa ma pregatesc cât mai bine pentru meciurile ce vor urma“, a comentat Chivu.


Celta i-a dat scutire medicala lui Tamas


Partenerul lui Chivu din centrul defensivei selectionatei tricolore, Gabriel Tamas, are sanse mici sa evolueze in partida de la Rotterdam. Tamas a fost inlocuit la pauza meciului de duminica seara dintre FC Sevilla si Celta Vigo, deoarece sufera de pubalgie de mai multe saptamâni, iar gruparea galiciana i-a dat o recomandare medicala pentru ca jucatorul sa nu evolueze in partidele României cu Olanda si Luxemburg.


Potrivit presei iberice, jucatorul acuza dureri de mai multe meciuri, insa, in ciuda acestora, a evoluat deoarece voia sa ajute echipa Celta si sa joace pentru nationala României. Ziaristii spanioli au scris ca Tamas va raspunde convocarii la nationala, dar clubul Celta i-a dat o recomandare medicala pentru ca el sa nu evolueze in urmatoarea perioada. Celta vrea sa-l aiba apt pe jucator pentru a-l utiliza in meciul cu Real Madrid si pentru a evita o eventuala interventie chirurgicala.


Alt absent de la partida cu Olanda va fi mijlocasul Florentin Petre, jucatorul echipei TSKA Sofia accidentându-se duminica, la meciul din campionatul Bulgariei.


Lotul lui Piturca


De absentele lui Chivu si Tamas a profitat fundasul Universitatii Craiova, Dorel Stoica, acesta fiind convocat in premiera la echipa nationala a României. Din campionatul intern, Piturca a convocat câte patru jucatori de la Dinamo, Rapid si Steaua, precum si pe Dorel Stoica, de la Universitatea Craiova.


Lista celor 22 de jucatori convocati este urmatoarea: Bogdan Lobont (Dinamo Bucuresti), Danut Coman (Rapid Bucuresti) – portari; Cosmin Contra (Getafe), Valentin Badoi (Rapid Bucuresti), Gabriel Tamas (Celta Vigo), Dorin Goian (Steaua Bucuresti), Radu Stefan (Dinamo Bucuresti), Mirel Radoi (Steaua Bucuresti), Dorel Stoica (Universitatea Craiova), Razvan Rat (Sahtior Donetk), Cristian Pulhac (Dinamo Bucuresti) – fundasi; Banel Nicolita (Steaua Bucuresti), Paul Codrea (AC Siena), Sorin Paraschiv (Steaua Bucuresti), Razvan Cocis (Lokomotiv Moscova), Adrian Cristea (Dinamo Bucuresti), Ianis Zicu (Rapid Bucuresti), Laurentiu Rosu (Recreativo Huelva) – mijlocasi; Adrian Mutu (Fiorentina), Ciprian Marica (Sahtior Donetk), Daniel Niculae (AJ Auxerre) si Ionut Mazilu (Rapid Bucuresti) – atacanti.


Piturca nu a venit la reunire


Conferinta de presa a selectionerului Victor Piturca, ce ar fi trebuit sa aiba loc ieri, la Centrul National si Academia de Fotbal Mogosoaia, a fost anulata. Selectionerul Victor Piturca nu a fost prezent ieri la reunirea echipei nationale in vederea meciurilor cu Olanda si Luxemburg, din preliminariile Euro-2008. Tatal lui Victor Piturca, Petre, a decedat duminica dupa-amiaza, iar selectionerul a plecat la Craiova pentru a fi alaturi de familie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS