16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRaikkonen a invins fara emotii

Raikkonen a invins fara emotii

Pilotul finlandez al echipei Ferrari a condus de la un capat la celalalt cursa din Australia, insa in ierarhia constructorilor lidera este scuderia McLaren, gratie locurilor doi si trei ocupate ieri de Fernando Alonso, respectiv Lewis Hamilton.


Marele Premiu de Formula 1 al Australiei, prima etapa a Campionatului Mondial de specialitate, a fost câstigat de pilotul finlandez Kimi Raikkonen (Ferrari). In ierarhia constructorilor conduce insa scuderia McLaren, gratie locurilor doi si trei ocupate in etapa de ieri de Fernando Alonso, respectiv Lewis Hamilton, ultimul fiind debutant in „Marele Circ“.


Kimi Raikkonen a plecat din pole position in Marele Premiu al Australiei si a condus cursa de la un capat la altul. Finlandezul a pilotat precis si rapid, ceea ce a facut ca numai cinci driveri sa termine cursa in acelasi tur cu câstigatorul. Coechipierul lui Kimi Raikkonen, brazilianul Felipe Massa, a reusit sa salveze o cursa ce parea compromisa dupa ce in repriza a doua a calificarilor de sâmbata a fost nevoit sa abandoneze din cauza unor probleme la cutia de viteze. Oficialii Ferrari au decis sa schimbe si motorul monopostului lui Massa, astfel ca acesta a plecat de pe ultima pozitie a grilei. Dar brazilianul a confirmat forma buna a scuderiei si a terminat pe sase.


Surpriza Hamilton


In cursa din Australia, nici Alonso si nici Hamilton nu l-au amenintat pe Raikkonen, scopul pilotilor McLaren fiind acela de a ocupa celelalte doua pozitii ale podiumului. Alonso, locul doi pe grila, a avut un start dezastruos, fiind depasit imediat de Heidfeld si de Hamilton. A fost nevoie de o prima oprire la boxe pentru ca pilotii McLaren sa-l depaseasca pe german si a mai fost nevoie de a doua intrare la standuri si de 45 de tururi pentru ca dublul campion mondial sa-l depaseasca pe coechipierul sau.


La debutul in „Marele Circ“, Hamilton a avut o evolutie impresionanta. Locul trei ocupat la final dovedeste faptul ca britanicul, primul pilot de culoare din F1, este foarte talentat si are nervi de otel, desi are numai 22 de ani.


Dupa prima etapa, BMW-Sauber a aratat ca este a treia echipa de pe grila. Locul patru al lui Nick Heidfeld ar fi putut fi completat de o clasare foarte buna a lui Robert Kubica, insa polonezul a fost nevoit sa abandoneze din cauza unor probleme la cutia de viteze când era al patrulea. Campioana mondiala en-titre, Renault, nu a avut un start reusit de sezon, monoposturile sale fiind depasite clar de Ferrari, McLaren si BMW. Giancarlo Fisichella a terminat al cincilea, in timp ce finlandezul Heikki Kovalainen, tot un debutant, s-a clasat abia pe locul zece, dupa o cursa presarata cu iesiri in decor.


MP al Australiei


Clasamentul Marelui Premiu de Formula 1 al Australiei: 1. Kimi Raikkonen (Finlanda / Ferrari), 2. Fernando Alonso (Spania / McLaren-Mercedes), 3. Lewis Hamilton (Marea Britanie / McLaren-Mercedes), 4. Nick Heidfeld (Germania / BMW-Sauber), 5. Giancarlo Fisichella (Italia / Renault), 6. Felipe Massa (Brazilia / Ferrari), 7. Nico Rosberg (Germania / Williams), 8. Ralf Schumacher (Germania / Toyota), 9. Jarno Trulli (Italia / Toyota), 10. Heikki Kovalainen (Finlanda / Renault), 11. Rubens Barrichello (Brazilia / Honda), 12. Takuma Sato (Japonia / Super Aguri), 13. Mark Webber (Australia / Red Bull), 14. Vitantonio Liuzzi (Italia / Toro Rosso), 15. Jenson Button (Marea Britanie / Honda), 16. Anthony Davidson (Marea Britanie / Super Aguri), 17. Adrian Sutil (Germania / Spyker).


Au abandonat: Alexander Wurz (Austria / Williams), David Coulthard (Marea Britanie / Red Bull), Robert Kubica (Polonia / BMW-Sauber), Scott Speed (SUA / Toro Rosso), Christijan Albers (Olanda / Spyker).


Clasament constructori: 1. McLaren-Mercedes 14 puncte; 2. Ferrari 13; 3. BMW-Sauber 5; 4. Renault 4; 5. Williams 2; 6. Toyota 1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS