16.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFull de egaluri cu esec in coada

Full de egaluri cu esec in coada

Liga I


Universitatea – Gloria 1-2


• Stadion „Lia Manoliu“, spectatori: 1.000.


• Au marcat: Njock ’64 / Dorel Zaharia ’72, ’79.


Universitatea: Bornescu – Dananae, D. Stoica, Mitchell, Rose – Fl. Costea (’61, L. Pirvu), Saceanu (’80, Baird), Dina (’61, Ciuca), Velcovici – Wobay, Njock.


Antrenor: Stefan Stoica.


Gloria: Albut – D. Matei, Muresan, Abrudan, Sepsi – Predescu (’81, Damian), Marginean, Nalati, Roszel (’71, Sarmasan) – S. Costea (’88, Bad), Zaharia.


Antrenor: Ioan Ovidiu Sabau.


• Cartonase galbene: Dananae / Roszel.


• Au arbitrat: M. Draganescu – Ed. Dumitrescu, M. Nagy.


Dupa patru remize albe Stiinta a reusit sa inscrie prin Njock, dar la final a trebuit sa se recunoasca infrânta, Gloria dând peste cap planurile oltenilor prin dubla lui Dorel Zaharia.


Oltenii au dominat autoritar prima parte a jocului, facând legea la mijlocul terenului. Cuminte, trupa lui Sabau s-a asezat pe doua linii, incercând sa limiteze numarul atacurilor craiovene la poarta lui Albut. Stiinta a avut, totusi, câteva ocazii bune de a marca. Mai intâi Njock (‘5) nu a ajuns la intâlnirea cu mingea dupa centrarea excelent trimisa de Florin Costea, apoi Dina a fost aproape de a inscrie, dar reluarea acestuia cu capul din opt metri a fost aparata cu piciorul de goal-keeper-ul bistritean. In minutul 23, Florin Costea a ratat preluarea, dar si sansa de a ajunge in situatia de unu la unu cu portarul Albut. Peste doar un minut, Wobay i-a centrat in fata portii lui Njock, camerunezul ratând executia. In ciuda dominarii oltene, cea mai mare ocazie de gol a avut-o Gloria. Predescu (’37) a sutat de la sapte metri, dar Bornescu a iesit bine in intâmpinare, reusind sa respinga. Universitatea a trecut din nou pe lânga gol in minutul 44, când Njock, scapat singur cu Albut, a intârziat sutul si a fost blocat de un fundas advers.


Rasturnare de scor


Repriza a doua a debutat cu o ocazie a ardelenilor, Roszel sutând de la 16 metri putin pe lânga poarta lui Bornescu. A fost singura faza notabia din debutul partii a doua a jocului, care tindea sa devina anosta. A fost momentul in care a intervenit antrenorul Stefan Stoica. Acesta l-a scos pe Florin Costea, cazut fizic, si l-a introdus pe Lucian Pirvu, apoi l-a scos pe Dina si l-a aruncat in lupta pe Madalin Ciuca. Insa, tot bistritenii au avut sansa deschiderii scorului, mingea sutata de D. Zaharia (’63) lovind transversala. Un minut mai târziu Njock avea sa-si spele toate pacatele din acest meci, sutând violent la vinclul portii lui Albut. L. Pirvu (’68) a ratat incredibil din sase metri, trecând pe lânga un gol care ar fi putut conta mult in economia partidei. Golul lui Njock i-a mobilizat, parca, pe bistriteni, care au marcat doua goluri prin Dorel Zaharia (’72 si ’79), rasturnând situatia pe tabela de marcaj. Stiinta a ripostat prin vedetele Wobay (’81) si Njock (’85), dar Albut a fost la post, apoi, in minutele de prelungire, portarul bistritean a fost salvat de bara transversala, zguduita de sutul lui Baird.


Mititelu l-a atacat pe „Mourinho“


La finalul meciului, Adrian Mititelu era foarte suparat din cauza rezultatului, considerând ca Stefan Stoica este responsabil pentru infrângerea suferita de juveti.


„Intrebati-l pe Stefan Stoica de ce am pierdut. Eu am bagat si voi baga zece milioane de dolari in aceasta echipa, iar Fane Mourinho face ce vrea!“, a spus nervos patronul Universitatii Craiova, care asteapta de mult o victorie.


Dorel Stoica, la nationala


Fortat de accidentarea lui Cristi Chivu, Victor Piturca a decis sa-l cheme la echipa nationala si pe Dorel Stoica. Fotbalistul Stiintei a fost urmarit la meciul cu Gloria Bistrita de secundul Stefan Iovan, care i-a confirmat selectionerului ca Stoica merita sa fie convocat pentru dubla cu Luxemburg si Olanda. In schimb, Bornescu va vedea nationala la televizor, urmând sa fie solutia de rezerva, convocati fiind Lobont si Coman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII