15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Universitatea vrea sa faca scor cu Gloria!“

„Universitatea vrea sa faca scor cu Gloria!“

Antrenorul Gloriei, Ovidiu Sabau (foto), considera ca pentru bistriteni este o partida dificila, catalogând actuala echipa a Stiintei ca una buna, foarte motivata pentru meciul de duminica.


– Cum catalogati, ca antrenor al Gloriei, meciul de duminica impotriva Universitatii?


– Un meci greu, ca orice joc, de fapt. Oltenii se vor mobiliza in mod deosebit… Am inteles ca vor sa faca scor cu noi! Universitatea n-a marcat nici un gol in aceste trei meciuri de campionat din 2007 si probabil ca isi pun mari sperante in intâlnirea cu noi, de aceea vor fi foarte motivati. Actuala echipa din Craiova este buna, tânara si joaca totusi de câtiva ani impreuna. Cum spuneam, va fi un meci dificil.


„Bine ca nu jucam la Craiova!“


– Presedintele Gloriei mi-a spus ca ati urmarit ieri, pe caseta, meciurile Universitatii. Ce masuri speciale veti lua impotriva oltenilor, asta daca puteti sa spuneti?


– Toti adversarii ii studiem, este normal, asa se face peste tot. Nu pot vorbi de masuri speciale, ci pregatesc acest meci ca pe unul normal, de campionat. M-am documentat despre Universitatea, asa-i in meseria noastra.


– Unde ati fi preferat sa se dispute aceasta partida, la Craiova sau la Bucuresti, desi acum hotarârea este luata?


– La Craiova, nici vorba! De ce? Pai, la Craiova, pe „Ion Oblemenco“, se creeaza o atmosfera vulcanica, este un fel de infern! Dar n-au sens aceste comentarii, din moment ce partida se disputa in Capitala, din motive pe care le cunoasteti foarte bine. Intr-un fel, pentru Gloria este un avantaj ca evoluam pe „Lia Manoliu“, adica intâlnirea se joaca pe un teren neutru, cum s-ar spune. Dar nu intotdeauna asta poate fi un avantaj. Oricum, in Bucuresti nu pot fi asa de multi suporteri ai Universitatii asa cum ar fi fost daca s-ar fi jucat in Craiova, pe „Ion Oblemenco“. Conteaza foarte mult si suporterii, ei pot crea, la ei acasa, o atmosfera aparte, pot sa-si incurajeze idolii. Si asta motiveaza jucatorii, este important pentru ei.


„Gloria are prima obisnuita pentru meciul cu oltenii“


– Gloria va veni la Bucuresti insotita si de suporteri?


– Vom avea si noi sustinatori.


– Aveti o prima speciala pentru acest meci cu Universitatea?


– Nu. De multe ori, la Gloria se stabilesc prime si dupa meci, in functie de evolutia jucatorilor. Daca eu, ca antrenor, si domnul Padureanu, ca presedinte, consideram ca fotbalistii trebuie motivati pentru prestatia buna sau pentru daruirea dintr-o anume partida, atunci suplimentam prima obisnuita. Evident, am si sanctionat jucatori atunci când am constatat o lipsa de atitudine in joc, neimplicare, apatie. Nu au fost multe asemenea cazuri la noi. Sa asteptam aceasta partida cu oltenii… Prima jucatorilor mei depinde de ei, de modul in care se vor comporta pe teren.


– Inteleg ca aveti o colaborare perfecta cu presedintele Jean Padureanu, oltean de-al nostru, de la Bailesti!


– Nu stiu daca putem cataloga ca fiind perfecta, dar pot afirma cu certitudine ca este un conducator foarte bun. Respecta antrenorul, mi-a acordat toata responsabilitatea tehnica… De fapt, eu aveam aceasta responsabilitate deoarece ma implic total in activitatea echipei. Dumnealui, ca presedinte stie sa-mi asigure linistea necesara la o formatie, gaseste solutii sa motiveze jucatorii, ii plateste la zi. Cu un astfel de presedinte este chiar foarte usor sa lucrezi si, in acelasi timp, sa te legi de el si de club.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII