18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„SuperBerbatov“ a facut un meci mare

„SuperBerbatov“ a facut un meci mare

Tottenham Hotspur s-a calificat in sferturile de finala ale Cupei UEFA, pentru prima data din 1985, dupa ce a invins pe teren propriu, cu scorul de 3-2, formatia portugheza Sporting Braga, gratie in special evolutiei de exceptie a atacantului bulgar Dimitar Berbatov, autorul unei „duble“. In tur, Tottenham se impusese in Portugalia cu acelasi scor, 3-2.


Pe stadionul „White Hart Lane“, in fata a 36.000 de spectatori, dupa un inceput bun al englezilor, oaspetii au deschis scorul in minutul 24, când Tom Huddlestone a deviat in propria poarta mingea expediata de Andrade dintr-o lovitura libera. Doar 12 minute s-au bucurat lusitanii de avantajul de pe tabela, pentru ca Berbatov a egalat cu un sut din careu, dupa o actiune de atac la baza careia a stat Robbie Keane. Cu trei minute inainte de pauza, Berbatov, care i-a costat pe cei de la Tottenham 16 milioane de euro in 2006, a risipit sperantele de calificare ale celor de la Braga. Atacantul bulgar a stopat pe piept o minge la marginea careului de 16 metri si l-a invins pe portarul Paulo Santos cu un sut violent sub transversala.


Braga a prins curaj in repriza secunda, iar Andrade a reusit sa duca scorul la 2-2, cu un sut prin zid, din lovitura libera. Tottenham a punctat din nou, pentru a treia oara in acest meci, in minutul 76, când mijlocasul francez Malbranque, de sase ani in Anglia, a trimis in plasa dupa o combinatie de efect cu Berbatov.


Tottenham a câstigat cinci din ultimele sase meciuri disputate si a devenit una dintre favoritele la câstigarea trofeului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS