18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportScotienii nu au rupt traditia

Scotienii nu au rupt traditia

Osasuna si-a confirmat invincibilitatea pe teren propriu in aceasta editie a Cupei UEFA si a reusit miercuri seara sa invinga la limita pe Glasgow Rangers, cu 1-0, in mansa a doua a optimilor, un rezultat suficient pentru a obtine calificarea in sferturi. In tur, la Glasgow, cele doua echipe terminasera la egalitate, 1-1. Desi a disputat numeroase partide in Spania in competitiile europene, Glasgow nu a reusit niciodata sa se impuna pe terenul unei formatii din aceasta tara.


Formatia din Pamplona a dominat intâlnirea de pe stadionul „Reyno de Navarra“ de la un capat la celalalt. Bernardo Romeo a ratat prima ocazie a gazdelor in minutul 1, când a sutat milimetric pe lânga poarta scotienilor. Cele mai multe probleme le-a pus defensivei scotiene Juanlu, ale carui incursiuni pe partea stânga au creat panica in rândul aparatorilor lui Glasgow. Acesta a ratat trei ocazii de gol in prima parte, cea mai mare dintre ele fiind consemnata in minutul 29, când la o lovitura de colt a sutat pe lânga poarta din pozitie ideala. Singura ocazie a oaspetilor din prima parte s-a petrecut in minutul 43, când Charlie Adam a deviat cu capul peste poarta, la o lovitura libera executata din lateral.


Cei de la Rangers au avut un inceput bun de repriza secunda, iar Gavin Rae a fost aproape de gol. Osasuna a pus insa din nou stapânire pe mijlocul terenului si, pe fondul unei posesii mai bune a balonului, si-a creat alte câteva oportunitati de a marca, in prim-plan fiind Juanlu si Punal. In minutul 71, atacantul camerunez al gazdelor, Webo, a profitat de o eroare a lui David Weir si l-a invins pe portarul echipei scotiene cu un sut la coltul lung, trimitând-o pe Osasuna in sferturile de finala.


Dupa gol, antrenorul gazdelor, Jose Angel Ziganda, a efectuat doua schimbari, introducându-i pe teren pe Raul Garcia si Juanfran, primul fiind la un pas sa dubleze avantajul de pe tabela.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS