19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Gladiatorii“ lui Torcea, la prima reprezentatie in Banie

„Gladiatorii“ lui Torcea, la prima reprezentatie in Banie

Cluburile craiovene de culturism CS Armata si CS „Gladiator“ au câstigat repede increderea oamenilor din conducerea Federatiei Române de specialitate, desi au fost infiintate de putina vreme. Drept urmare, Craiova va organiza etapa de zona a Campionatului National de Culturism, competitie care va avea loc pe 24 martie, in sala de festivitati a Cercului Militar.


Un merit deosebit atât in infiintarea celor doua cluburi craiovene, cât si in faptul ca FR de Culturism a oferit Baniei organizarea etapei de zona a campionatului national il are Costel Torcea, multiplu campion national, balcanic si european. Satul sa tot aduca medalii in vistieria unui club din alt oras, Farul Constanta, neobositul Torcea a gasit in Craiova natala sprijinul unor oameni care iubesc sportul, precum Ion Varzaru (presedintele CS „Gladiator“) si Horatiu Stanescu (presedintele CS Armata). Cu sprijinul financiar al celor doua cluburi, Costel Torcea, unul dintre cei mai valorosi culturisti români, incearca sa scoata si pentru Craiova campioni, asa cum a facut pentru Constanta.


„De 16 ani nu s-au mai tinut la noi concursuri de culturism. Am reusit sa aducem etapa de zona la Craiova si datorita sefilor de la cele doua cluburi craiovene, de aceea nu trebuie sa dezamagim. Vor veni concurenti din Oltenia si Banat“, a spus Torcea.


Zece craioveni in concurs


La concursul din 24 martie, cluburile CS „Gladiator si CS Armata Craiova vor fi reprezentate de zece culturisti. Trei dintre ei se pregatesc in aceasta perioada pentru campionatul national, dar mai ales pentru concursurile internationale de anvergura. „Daniel Oprea se pregateste pentru Campionatul European de Culturism Clasic, Alina Duta pentru Campionatele Europene de juniori, iar eu pentru Balcaniada de seniori. Astfel, etapa de zona de la Craiova va fi un bun prilej sa vedem in ce stadiu suntem cu pregatirea“, a declarat ieri Costel Torcea, cel care este antrenor, dar si sportiv la CS „Gladiator“-CS Armata Craiova.


Organizarea unei astfel de competitii la Cercul Militar are ca scop si familiarizarea craiovenilor cu acest sport. Intrarea va fi libera, iar cei interesati sunt invitati sa admire exercitiile culturistilor in timpul concursului-spectacol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII