6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTotti revine la nationala Italiei

Totti revine la nationala Italiei

Capitanul echipei AS Roma, Francesco Totti, care si-a intrerupt cariera in nationala Italiei dupa Cupa Mondiala din 2006, va reveni in reprezentativa antrenata de Roberto Donadoni in septembrie, a anuntat Federatia Italiana de Fotbal (FIGC).


„Francesco Totti va fi din nou la dispozitia echipei nationale in septembrie 2007“, se arata intr-un comunicat al FIGC, in care se precizeaza ca fotbalistul „a lasat definitiv in urma grava accidentare a carei victima a fost inainte de CM 2006 din Germania“.


Forul italian a precizat ca, in ultimele zile, selectionerul Roberto Donadoni si vicecomisarul FIGC, Gigi Riva, au discutat cu Francesco Totti „pentru a se asigura de dorinta acestuia de a reveni in echipa nationala“.


Conform anuntului FIGC, Francesco Totti va juca in meciurile pe care Italia le va disputa in preliminariile Campionatului European din 2008 in compania Frantei, pe 8 septembrie, si Ucrainei, patru zile mai târziu.


In februarie 2006, Totti, care numara 58 de selectii in nationala Italiei, a fost victima unei fracturi de peroneu in timpul desfasurarii unui meci de campionat. Revenit in competitie la jumatatea lunii mai, la timp pentru a participa la Cupa Mondiala, el nu a mai putut sa joace atunci la adevaratul sau nivel, nefiind refacut complet.


Dupa ce Italia a câstigat CM, Totti a decis sa se consacre in totalitate echipei sale de club. AS Roma, formatie la care evolueaza si Cristian Chivu, ocupa in prezent locul doi in clasamentul campionatului Italiei, dupa Internazionale Milano, este calificata in finala Cupei Italiei si in sferturile de finala ale Ligii Campionilor. Totti este in acest sezon cel mai bun marcator din Serie A, cu 18 goluri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS