17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSport„Mutu e un tiganus priceput“

„Mutu e un tiganus priceput“

Maurizio Zamparini a jignit si poporul nostru, opinând ca „toti românii fac smecherii“.


Presedintele clubului Palermo, Maurizio Zamparini, l-a criticat pe atacantul Adrian Mutu, dupa ce „Briliantul“ a marcat impotriva formatiei siciliene, afirmând despre jucator ca este un „tiganus priceput, care a facut o smecherie“. Maurizio Zamparini a adaugat si faptul ca „toti românii fac smecherii“.


„Mutu, un tiganus priceput, a facut o smecherie. De fapt, toti românii fac smecherii. Noi am fost pui, ei – sacali“, a spus Zamparini, dupa meciul de duminica dintre Palermo si Fiorentina, scor 1-1, din etapa a 28-a a campionatului Italiei.


„Briliantul“ a deschis scorul in minutul 33, dupa ce a scapat de marcajul lui Guana la marginea careului si l-a invins pe Fontana. La faza respectiva, sicilienii au protestat, pretinzând ca Guana a cazut la pamânt din cauza ca s-a autoaccidentat, iar Mutu a refuzat sa dea mingea afara.


Atacantul român a fost criticat de mai multi oameni de fotbal, printre care si de antrenorul echipei AC Milan, Carlo Ancelotti.


„In alte campionate, când un jucator este accidentat, balonul este trimis in afara terenului, insa la noi se profita strengareste. Nu stiu ce trebuie facut, dar este un gol care naste multe controverse“, a spus Ancelotti.


Mancini l-a aparat pe Mutu


Au existat si personalitati care i-au dat dreptate lui Mutu, printre acestea numarându-se fostul international italian Carlo Mazzone. De asemenea, Asociatia Fotbalistilor Italieni l-a aparat pe jucatorul român, subliniind ca doar arbitrul poate intrerupe oprirea jocului.


Si antrenorul liderului din Serie A, Internazionale Milano, Roberto Mancini, i-a luat apararea lui Mutu, spunând: „In Italia se intâmpla adeseori ca un jucator sa cada si sa para mort. Dupa doua secunde insa, se ridica si echipa adversa, care a trimis mingea in afara terenului, a renuntat la o actiune importanta. Poate Mutu putea sa se opreasca, dar a continuat si nu vad situatia asa de dramatica precum a fost prezentata“.


Adrian Mutu considera ca a procedat bine la faza golului marcat pentru Fiorentina: „Cum puteam sa inteleg ca Guana era accidentat? A fost o accidentare banala. Nimeni din aparare nu s-a oprit, nimeni nu a ridicat bratul. Cred ca am procedat bine si, revazând imaginile televizate, spun ca as face la fel“, a precizat „Briliantul“.


„Si eu sunt tigan“


Site-ul fiorentina.it a declansat luni, in rândul suporterilor, o campanie de sustinere a atacantului Adrian Mutu, dupa ce presedintele clubului US Palermo, Maurizio Zamparini, l-a numit pe internationalul român „un tiganus priceput“. Campania site-ului fiorentina.it se numeste „Si eu sunt tigan“ si vrea sa atraga atentia asupra faptului ca Zamparini a adus ofense rasiste jucatorului, dar si poporului român.


„Aceasta campanie doreste sa traga un semnal de alarma si sa aduca un mic omagiu pentru Adrian Mutu“, a scris sursa citata.


FRF sesizeaza FIGC


Directorul general al Federatiei Române de Fotbal, Ionut Lupescu, a anuntat ieri ca FRF va face o sesizare catre Federatia Italiana de Fotbal (FIGC) dupa declaratiile facute de presedintele lui Palermo, Maurizio Zamparini, la adresa lui Adrian Mutu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII