9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Gloria va avea meci greu cu Universitatea“

„Gloria va avea meci greu cu Universitatea“

Fost jucator la Stiinta Craiova, „Lordul“ afirma ca actuala echipa a oltenilor va avea in viitor un cuvânt greu de spus in fotbalul românesc.


Eternul presedinte al Gloriei Bistrita, Jean Padureanu, s-a nascut in Bailesti, copilaria si-a petrecut-o la Catane, iar fotbal a jucat la Bailesti si la echipele craiovene „7 Noiembrie“ si Universitatea. Dupa anii petrecuti in Craiova, s-a transferat la CCA (Steaua de astazi), apoi la Gloria Bistrita. Inca din perioada când era jucator la Gloria a indeplinit functii de conducere, initial vicepresedinte, apoi presedinte, functie pe care o indeplineste si astazi. Gloria Bistrita a promovat in prima liga fotbalistica in 1990, an in care au promovat in Divizia A, pe lânga echipa lui tata Jean, Rapid si Progresul Braila. De atunci, echipa din Bistrita nu a retrogradat, ba chiar a jucat si in Cupele Europene. In 1994 a câstigat Cupa României, in finala invingând in mod surprinzator Universitatea Craiova. Din toamna lui 1995 a fost un sezon presedinte la Rapid, apoi s-a reintors la Bistrita, unde este si in prezent, fiind cel mai vechi presedinte de club din România. Joia viitoare, 22 martie, „Lordul“ implineste 71 de ani.


 


– Domnule Padureanu, ati jucat fotbal la Universitatea Craiova…


– Este adevarat, asta s-a intâmplat de mult, in sezonul 1963/1964, ultimul petrecut de Stiinta in Divizia B. Am jucat doar jumatate de campionat atunci, inainte de promovarea oltenilor in Divizia A.


– Revenind la vremurile de acum, vi se pare mai usor meciul Gloriei cu Universitatea prin faptul ca se disputa in Bucuresti si nu in Craiova?


– Nu, consider ca pentru Gloria este un dezavantaj ca joaca in Bucuresti. De ce? Pentru ca Universitatea va aborda acest meci cu noi cu mai multa dorinta de victorie. Intâlnirea cu Gloria se disputa dupa un meci reusit, as spune chiar foarte bun facut de olteni in dauna echipei Dinamo, campioana virtuala a acestei editii de campionat. Logic, in meciul urmator, adica acesta, de duminica, cu noi, Universitatea vrea sa confirme forma buna.


„Nu venim in excursie la Bucuresti“


– Un pronostic pentru meciul de duminica, Universitatea – Gloria?


– Nu dau pronosticuri. Asta-i un fel de loterie. Gloria vine la Bucuresti pentru a-si vinde scump pielea, cum se spune. Doar n-o sa vina in excursie prin Capitala?! Este un meci greu pentru Gloria.


– Cum vi se pare noua echipa a Craiovei?


– Bine inchegata, bine instruita. Cred ca intr-un viitor apropiat va avea un cuvânt greu de spus in fotbalul românesc.


– Credeti ca Universitatea va reveni in prim-planul fotbalului românesc, asa cum a fost in urma cu multi ani, un fel de capitala a fotbalului românesc, cu rezultate bune si in Cupele Europene?


– Este mai greu acum. Nu stiu când se va recladi echipa celebra a Craiovei din anii ’80, când oltenii faceau performata in Cupele Europene de atunci… Oricum, Universitatea de astazi este pe drumul cel bun.


– Finantatorul si ceilalti oficiali de la Universitatea au acuzat in ultima vreme arbitrajul defavorabil Craiovei, pe conducatorii LPF si FRF. Cum comentati?


– Este problema conducerii Universitatii, nu comentez. Nu ma bag unde nu-mi fierbe oala, cum se spune.


„Nu m-am bagat in treburile altora“


– Mititelu nu are prea multa liniste la Craiova. Dumneavoastra cum ati reusit sa aveti liniste la Bistrita? Din 1990 incoace, de când Gloria a promovat, nu ati avut mari probleme, ati dus echipa si in Cupele Europene, l-ati adus astfel pe Batistuta la Bistrita! A fost liniste si pace la Bistrita…


– Secretul retetei? Mi-am vazut de treaba mea, nu m-am bagat in treburile altora si am militat pentru bunul mers al echipei Gloria. Orasul a priceput treaba asta si s-a apropiat foarte mult de echipa.


– Pe seama dumneavoastra s-au facut multe speculatii, fiind considerat un om de baza al cooperativei din fotbalul românesc, iar, printre altele, in 1994, când Gloria a câstigat Cupa României in dauna Universitatii, s-ar fi intâmplat ceva necurat. Ce ziceti?


– N-am ce zice acum deoarece timpul a demonstrat ca lucrurile n-au stat chiar asa.


– Adica?


– Prezentul dovedeste ca s-au inventat multe… Asta-i situatia in România, ne adaptam, ce sa facem.


– Putem vorbi si la Bistrita de o noua Glorie?


– Este o realitate, adica putem afirma asta. Si asta datorita antrenorului Ioan Ovidiu Sabau, o mutare pe care o consider benefica pentru clubul nostru. Si cred ca vom obtine rezultate din ce in ce mai bune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS