3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea a multumit spectatorii

Universitatea a multumit spectatorii

In timp ce „marile“ echipe bucurestene nu se regasesc, Universitatea creste de la meci la meci, remiza obtinuta in fata „câinilor“ confirmând ascensiunea juvetilor.


Cei mai multi suporteri olteni mergeau pe un rezultat de egalitate in „Stefan cel Mare“, defensiva lui Fane Stoica dovedindu-se greu de penetrat la ultimele meciuri. Putini se asteptau insa ca Universitatea sa joace un fotbal de calitate, cu un presing agresiv, contraatacuri taioase si un joc colectiv caracteristic marilor echipe. Stiinta a sufocat timp de 90 de minute „câinii rosii“, a caror forma este de departe cea mai buna, evolutia gazdelor de duminica seara certificând faptul ca Dinamo nu merita sa reprezinte România in Europa.


Incurajata frenetic de fani, Universitatea a inceput curajos duelul cu Dinamo, impunându-si respectul in tabara rivala inca din primele minute, fiind stapâna pe situatie, ca o echipa mare. Stiinta a lasat de multe ori impresia ca joaca pe teren propriu, dominând atât la capitolul tehnico – tactic, cât si la cel psihologic, siguranta de care au dat dovada juvetii in momentele de constructie, si nu numai, indignându-i la maximum pe „câini“. Nu putine au fost si momentele de spectacol, este vorba de incursiunile lui Wobay si Florin Costea, sau paradele lui Mircea Bornescu. „Aerul“ ofensiv al oltenilor i-a surprins pe elevii lui Mircea Rednic, care au reusit cu greu sa fie lucizi in fata portii lui „Jose“, principalul „vinovat“ al rezultatului final. Au fost si persoane care au afirmat la final ca Universitatea putea face scor in „Groapa“ daca Wobay, Dina sau Njock materializau macar una din ocaziile irosite.


„Meciul nu a fost de 0-0“


La finele partidei, finantatorul Universitatii s-a declarat satisfacut de prestatia alb-albastrilor, motiv pentru care a anuntat ca va oferi juvetilor o prima de 30 de mii de dolari. Adrian Mititelu a afirmat ca, dupa cum au decurs lucrurile, Universitatea a fost cu un pas inaintea liderului la zi al campionatului românesc, dar rezultatul final este just. „30 de mii de dolari, aceasta suma este pentru tot lotul. Am facut un meci foarte bun, cu o echipa tânara. Arbitrajul a fost aproape corect. Sincer sa fiu, sunt foarte multumit de acest rezultat. Am luat un punct echipei de pe locul intâi si, probabil, campioanei actualei editii de campionat. Am venit la victorie, am simtit ca putem sa batem, dar am reusit un egal. Meciul nu a fost de 0-0, au fost multe ocazii, s-a jucat fotbal 90 de minute. Rezultatul este echitabil“, a spus Mititelu.


De partea cealalta, actionarul dinamovist, Vasile Turcu, a afirmat ca l-a impresionat placut echipa craioveana si ca rezultatul final ar trebui sa multumeasca ambele tabere, laudându-l totodata pe Mircea Bornescu. „Universitatea are o echipa tânara, de viitor. Felicit Craiova, a fost un spectacol frumos, un meci deschis. Universitatea a avut un portar de exceptie. Sper sa fie un portar de echipa nationala in urmatorii ani, e tânar si are potential“, a spus Turcu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII