14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu i-a „impuscat“ pe sicilieni

Mutu i-a „impuscat“ pe sicilieni

„Briliantul“ a marcat duminica al 13-lea gol al sau in actuala editie a campionatului Italiei, in partida pe care echipa sa, Fiorentina, a terminat-o la egalitate, 1-1, cu Palermo.


Adrian Mutu a marcat duminica la Palermo al 13-lea gol al sau in actuala editie a campionatului Italiei, in partida pe care echipa sa, Fiorentina, a terminat-o la egalitate, 1-1, cu gruparea de pe „Renzo Barbera“, programata in cadrul etapei a 28-a. „Briliantul“ a deschis scorul in minutul 33, dupa ce a scapat de marcajul lui Guana la marginea careului si l-a invins pe Fontana. La faza respectiva, sicilienii au protestat, pretinzând ca Guana a cazut la pamânt din cauza ca s-a autoaccidentat, iar Mutu a refuzat sa dea mingea afara. Palermo a egalat in minutul 71, prin atacantul uruguayan Caviani, care a punctat la un minut dupa ce echipa sa ramasese in inferioritate numerica, Zaccardo primind cartonasul rosu.


Dupa egalul obtinut la Palermo, Fiorentina se afla pe pozitia a saptea, la patru puncte de un loc de Cupa UEFA.


Mutu: „Am marcat un gol regulamentar“


Adrian Mutu a spus ca golul marcat in meciul cu Palermo a fost regulamentar, chiar daca jucatorii echipei siciliene au contestat reusita românului, deoarece un coechipier al lor era prabusit pe gazon in momentul actiunii. „Puteam transa meciul, pentru ca ocazii am avut. Ar fi trebuit sa concretizam mai mult, insa ei ne-au egalat cu un gol foarte frumos. In ceea ce priveste polemica de la golul meu, pot sa spun ca nu am inteles foarte bine ce s-a intâmplat, am urmarit mingea, auzind ca cineva imi spunea sa trimit mingea afara. Nu l-am vazut pe Guana la pamânt si, oricum, arbitrul este cel care trebuie sa fluiere. Am recuperat mingea si am plecat in atac. Nu am furat nimic, golul nostru este regulamentar. Suntem suparati, in repriza a doua ne-a lipsit luciditatea, am luptat, dar nu a fost de ajuns. Dupa cum s-a desfasurat meciul, putem spune ca am pierdut doua puncte“, a spus „Briliantul“.


Gazzetta dello Sport a notat ca, in urma protestelor de la faza in care Mutu a marcat, antrenorul Francesco Guidolin (Palermo) a fost trimis in tribuna, iar in timp ce iesea de pe teren s-a certat cu omologul sau de la Fiorentina, Cesare Prandelli, cei doi fiind la un pas de a se lua la bataie.


„Briliantul“, laudat de ziaristii italieni


Presa italiana a apreciat evolutia pe care Adrian Mutu a avut-o in partida de duminica, de la Palermo. Site-ul fiorentina.it a scris ca „Briliantul“ a parcurs zeci de kilometri pe tot terenul in meciul din capitala Siciliei. Internationalul român a fost considerat cel mai bun jucator de pe teren, primind nota 7,5. „Un gol splendid, contestat, dar splendid. Mutu a fost in mare forma si s-a dovedit un spin in defensiva gazdelor. A parcurs zeci de kilometri pe tot terenul“, a scris sursa citata.


Site-urile violanews.com, calciotoscano.it si goal.com l-au notat cu 7 pe Mutu, despre care au scris ca a fost cel mai bun jucator al meciului. „A inceput meciul cu o pasa decisiva pentru Toni si a continuat cu un gol, care a creat multe polemici“, a scris violanews.com.


„Adrian Mutu a facut o partida frumoasa si a inscris un gol extraordinar, dar s-a stins in finalul intâlnirii“, a notat calciotoscano.it.


In schimb, agentia Datasport i-a acordat nota 6,5, considerând ca românul nu a fost fair-play la faza in care a inscris. „Atacantul român a reusit sa deschida scorul. Golul sau a dat nastere la polemici, chiar daca, probabil, nu si-a dat seama ca adversarul sau era la pamânt“, a scris Datasport.


„Briliantul“ a marcat 13 goluri


Având 13 goluri inscrise in acest sezon al campionatului Italiei, Adrian Mutu se situeaza, alaturi de suedezul Zlatan Ibrahimovici de la Internazionale Milano, pe locul patru in clasamentul marcatorilor din Serie A. Din cele 13 goluri marcate de Mutu, doua au fost inscrise din penalti. Pe primul loc in clasamentul marcatorilor se afla Francesco Totti (AS Roma), cu 16 goluri – trei din penalti. Locul doi este ocupat de coechipierul lui Mutu de la Fiorentina, Luca Toni (15 goluri), in timp ce pe pozitia a treia se afla Bianchi de la Reggina (14 goluri – doua din penalti). Alt român care a marcat in campionatul Italiei este Paul Codrea de la Siena, cu doua reusite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS