15.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTabaciti „câinii“!

Tabaciti „câinii“!

Dinamo – Universitatea
• Stadion „Dinamo“, astazi, ora 20.00 (Kanal D).
• Formatii probabile:
Dinamo: Lobont – Blay, Moti, St. Radu, Pulhac – Ad. Cristea, C. Munteanu, Margaritescu, Fernandes – Cl. Niculescu, Danciulescu. Antrenor: Mircea Rednic.
Universitatea: Bornescu – Dananae, Ciuca, Mitchell, Rose – Fl. Costea, D. Stoica, Saceanu, Velcovici – Njock, Wobay. Antrenor: Stefan Stoica.
• Vor arbitra: S. Corpodean – I. Popa, Gh. Negoita.


Chiar daca Dinamo este lidera la zi a campionatului, iar Stiinta doar la inceput de drum, elevii lui Fane Stoica trebuie sa lupte pâna la sacrificiu si sa devina „hingheri“ pentru doua ore.


Un meci cu Dinamo aminteste de trecutul intunecat al fotbalului românesc, de ordinele primite… de supunere. Nu a uitat nimeni cum in meciurile contra echipei din Stefan cel Mare nu aveai voie sa treci de jumatatea terenului, ofsaidurile imaginare pe care tusierii le indicau fara sa clipeasca, participând cu sau fara voie la imbunatatirea doctrinei militienilor. Se inchideau ochii la faulturile dure facute de jucatorii dinamovisti, se dictau victoriile la scor, se furau campionate, si câte si mai câte nedreptati. Se tremura in tribune de nervi pentru ca intreaga provincie se inchina in fata puterii, se stia ca nu pot fi pronunte numele vinovatilor si ca nu se putea schimba sistemul.


„Câinii rosii“ au ramas la fel de urâti


„Dinamo nu mai este echipa ministeriala, prezentul nu are nici o legatura cu trecutul, este o echipa pe cont propriu care tinde tot spre performanta“, au fost cuvintele auzite de intreaga tara dupa revolutie. S-a schimbat ceva? Da, dar prea putine lucruri. Dinamo doar pe hârtii nu mai este echipa ministeriala, fura jucatori in continuare, câstiga fara drept de apel folosindu-se de aceleasi practici, arbitraje dubioase si jocuri de culise. Dovada? Când ies in Europa fotbalistica, aceeasi „câini“ care defileaza prin Liga I se intorc in „Groapa“ in cor de schelalaieli, invocând tot felul de scuze. Alte exemple? Victoria chinuita obtinuta cu Jiul in urma cu doua etape, egalul nesperat consemnat in fata unor copii din Timisoara. Dar Dinamo tot campioana tarii va fi, pentru ca este o „forta“ in campionatul românesc, indiferent de starea vremii. In „Groapa“ nu va apune niciodata soarele…


Universitatea nu s-a predat si nici nu o s-o faca


Singura echipa care a indraznit sa se ia la trânta cu Dinamo, chiar daca lupta a fost inegala, a fost Universitatea. Nu o data le-a stricat petrecerea „câinilor“, mândria si ambitia oltenilor fiind „armele“ care au adus victoriile si prin care si-au impus respectul in tara. Nici conul de umbra in care s-au aflat nu a stins ura juvetilor pentru Dinamo, fiecare meci fiind tratat ca o finala de Liga Campionilor. De ce? Pentru simplu fapt ca oltenii nu au acceptat ordinele puterii, s-au opus dintotdeauna nedreptatilor si au tins pentru performanta. Un exemplu elocvent este mesajul lansat de cea mai veche si frumoasa brigata din Peluza Sud, „Blue Lions“, pe site-ul propriu: „N-avem decât un singur gând: decât o viata in genunchi, mai bine murim in picioare!“.


Si partida de astazi va pastra tiparul, elevii lui Fane Stoica fiind gata de o noua confruntare cu dusmanul de-o viata, gata sa-i demonstreze ca Oltenia a ramas aceeasi. Nu se va preda si nu va accepta sa fie dominata de echipa care i-a facut zilele fripte. Cu lotul aproape intact, singurul absent fiind Michael Baird, oltenii incearca sa tina in sah idealul alb-rosu, sa le smulga cel putin un punct dinamovistilor si sa-i bage in sedinta.


Asadar, Dorel Stoica si compania trebuie sa lupte exemplar, sa se daruiasca si sa mentina traditia, demonstrând tuturor ca Universitatea va fi aceeasi echipa care vrea sa detroneze Capitala.


In drum spre Bucuresti, alb-albastrii au facut ieri un gest nobil, oprindu-se la Pitesti pentru a depune o coroana de flori si a participa la funerariile tatalui jucatorului Stelei Nicolae Dica, Constantin Dica, incetat din viata joi, in urma unei boli incurabile de care suferea de mai mult timp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII