13.9 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportOlandezii au invins „tunarii“

Olandezii au invins „tunarii“

Olandezii de la PSV Eindhoven au reusit sa produca una dintre surprizele din faza optimilor Ligii Campionilor, eliminând finalista de anul trecut, Arsenal Londra. Olandezii au incheiat la egalitate, scor 1-1, meciul retur, disputat la Londra, dupa ce in prima mansa se impusesera cu 1-0.


Fara Thierry Henry in „unsprezecele“ de start, Arsenal a dominat prima repriza si si-a creat câteva ocazii importante de gol, cele mai mari fiind irosite de Kolo Touré si de Emmanuel Adebayor, ambii punându-l la grea incercare pe portarul oaspetilor, Gomes. Brazilianul gazdelor, Baptista, a incercat si el doua „foarfece“, de fiecare data mingea trecând pe lânga poarta, iar olandezii au replicat prin Jefferson Farfán, al carui sut a ocolit tinta.


Golul atât de cautat de „tunari“ a venit in repriza a doua, cu ajutorul unui jucator al oaspetilor, Alex. Fundasul brazilian al lui PSV a intins neinspirat piciorul la o lovitura de colt executata de Arsenal in minutul 58 si a trimis mingea in poarta aparata de Gomes.


In minutul 66, Arsene Wenger l-a introdus pe teren pe Henry, inca nerefacut dupa o accidentare, iar portarul oaspetilor a respins cu dificultate zece minute mai târziu un sut al atacantului francez din lovitura libera. Cu sapte minute inainte de final, Alex si-a rascumparat greseala de la primul gol si a reusit sa egaleze cu o lovitura de cap, la un corner al olandezilor, executat de Edison Méndez.


Wenger este deceptionat


Antrenorul lui Arsenal Londra, Arsene Wenger, a spus ca este deceptionat ca echipa sa a fost eliminata din optimile de finala ale Ligii Campionilor.


„Este o mare deceptie. Este greu, dar trebuie sa fii puternic pentru a depasi aceasta situatie. Nu am profitat de sansele noastre“, a comentat Wenger.


Tehnicianul „tunarilor“ a dezvaluit ca atacantul francez Thierry Henry, intrat pe teren in minutul 66 al meciului Arsenal – PSV Eindhoven, va fi indisponibil cel putin trei saptamâni din cauza unor probleme la abdomen.


„El s-a accidentat si va fi indisponibil câteva saptamâni. Thierry va fi supus unor noi teste. Am crezut ca s-a intâmplat la o centrare, dar nu sunt sigur. Este trist pentru el, are un sezon foarte dificil“, a spus Wenger.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS