14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCadoul lui Larsson pentru „diavoli“

Cadoul lui Larsson pentru „diavoli“

Manchester United s-a calificat in sferturile de finala ale Ligii Campionilor, dupa ce a invins pe teren propriu, cu 1-0, formatia franceza OSC Lille, in returul optimilor de finala. In Franta, formatia antrenata de Alex Ferguson se impusese cu acelasi scor, in prima mansa. Unicul gol al meciului de pe „Old Trafford“ a fost inscris de suedezul Larsson, in minutul 72. „Diavolii“ nu mai ajunsesera in sferturile de finala ale Ligii Campionilor din 2003.


Prima ocazie de gol a meciului a fost ratata de Larsson, care nu a reusit sa fructifice o pasa a lui Paul Scholes. Mai târziu, Wayne Rooney l-a pus la grea incercare pe portarul Matthieu Chalmé, care a respins. La lovitura de colt ce a urmat, John O’Shea, introdus la mijlocul terenului alaturi de Scholes si Michael Carrick, a trimis in transversala cu capul.


In repriza a doua, publicul de pe „Old Trafford“ si-a indemnat din nou favoritii sa atace, dar prima ocazie a apartinut francezilor, Odemwingie trimitând balonul in bara. In minutul 73, Henrik Larsson a marcat singurul gol al meciului si si-a luat adio de la Manchester cum nu se putea mai frumos. Suedezul se va intoarce saptamâna viitoare in tara sa, la Helsingborg, dupa trei luni petrecute la Manchester.


Ferguson: „Apararea a jucat un rol important“


Managerul lui Manchester United, Alex Ferguson, a opinat ca apararea formatiei sale a avut un rol important in dubla mansa cu OSC Lille.


„Apararea noastra a jucat un rol important. Daca te uiti la rezultatele inregistrate in aceasta faza a competitiei iti dai seama ca acest lucru conteaza. Este posibil sa jucam impotriva unei echipe engleze in sferturi, dar nu este important acest lucru. Avem aceleasi sanse de a câstiga competitia ca si celelalte echipe care s-au calificat“, a spus Alex Ferguson.


Tehnicianul britanic a dezvaluit ca a sperat ca atacantul suedez Henrik Larsson sa marcheze la ultimul sau meci pentru Manchester United, fotbalistul urmând sa revina in Suedia, la echipa Helsingborg.


„Speram ca Henrik sa marcheze la ultimul sau meci aici. Este un jucator fantastic, la antrenamente, la meciuri. Mereu vrea sa invete câte ceva. A fost o placere sa lucrez cu un astfel de jucator. El a promis clubului sau si familiei sale ca se va intoarce in Suedia. Am vorbit cu el si se intoarce“, a spus Ferguson.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS