22.8 C
Craiova
vineri, 31 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMeci mare pe „Anfield Road“

Meci mare pe „Anfield Road“

FC Barcelona joaca la Liverpool, detinatoarea trofeului trebuind sa intoarca rezultatul din tur, când a pierdut cu 1-2.


In cea mai importanta competitie fotbalistica europeana intercluburi, Liga Campionilor, sunt programate astazi si mâine meciurile din cadrul mansei a doua a optimilor de finala. Astazi se vor juca meciurile Olympique Lyon – AS Roma (in tur: 0-0), Liverpool – Barcelona (2-1), Chelsea – FC Porto (1-1) si Valencia – Inter Milano (2-2).


Capul de afis al rundei de astazi este tinut de disputa de pe „Anfield Road“ din Liverpool, unde soseste detinatoarea trofeului, FC Barcelona, care trebuie sa intoarca rezultatul din tur (1-2). Partida de la Liverpool va fi arbitrata de germanul Herbert Fandel si va incepe la ora 21.45, fiind transmisa in direct de Pro TV.


Eto’o il someaza pe Rijkaard


Atacantul camerunez al Barcelonei, Samuel Eto’o, i-a cerut antrenorului Frank Rijkaard sa-l foloseasca titular la partida cu Liverpool. Africanul nu a mai fost introdus in primul „unsprezece“ al Barcelonei de când a revenit pe teren dupa accidentarea suferita in toamna anului trecut.


„I-am cerut lui Rijkaard sa fiu titular cu Liverpool. Va fi un meci greu acolo si trebuie sa fim concentrati din primul pâna in ultimul minut, pentru ca nu ne mai permitem sa le facem cadouri asa cum s-a intâmplat pe «Nou Camp». Eu cred ca suntem superiori englezilor si ca vom câstiga acest retur. Visez sa mai joc o data finala“, a spus camerunezul. Eto’o a jucat sâmbata numai 20 de minute in meciul pierdut la Sevilla, fapt care l-a nemultumit, si a dat de inteles ca ar putea parasi gruparea catalana in vara daca va continua sa fie rezerva.


La rândul sau, mijlocasul Xavi s-a declarat convins ca FC Barcelona va avea multe ocazii de gol la Liverpool si ca va intoarce scorul defavorabil din partida tur cu echipa antrenata de spaniolul Rafael Benitez.


„Anfield este un stadion mic, cu atmosfera puternica si sigur ca vom avea ocazii. Vom ataca inca de la inceput. Nu avem de ales, rezultatul din tur ne obliga sa inscriem trei goluri pentru a accede in faza urmatoare a competitiei“, a precizat Xavi, care a mai invins la Liverpool cu FC Barcelona. In editia 2001/2002 a Ligii Campionilor, FC Barcelona s-a impus, cu scorul de 3-1, pe „Anfield Road“, in fata echipei engleze, intr-un meci din faza grupelor.


Presa spaniola de ieri a scris ca Frank Rijkaard va folosi la meciul cu Liverpool un sistem de joc ofensiv, 3-4-3. Pentru prima data din septembrie 2006, tehnicianul va introduce in primul „unsprezece“ tridentul ofensiv Ronaldinho – Messi – Eto’o, iar pe linia de fund vor sta doar trei aparatori, spre deosebire de meciul de sâmbata de la Sevilla, când catalanii s-au aparat cu cinci fundasi. Rijkaard nu i-a convocat pentru meciul cu andaluzii pe fundasul Lilian Thuram si pe mijlocasul Deco, dorind sa-i menajeze pentru partida cu englezii.


Benitez o vede pe Liverpool favorita


Rafael Benitez, antrenorul spaniol al formatiei Liverpool, nu a ascuns faptul ca ii considera pe elevii sai favoriti la calificarea in sferturile Ligii Campionilor.


„Am obtinut in tur un avantaj si nu poate contesta nimeni ca suntem favoriti. Trebuie sa stim sa jucam cu acest avantaj, trebuie sa-l aparam. Oricum, ma astept ca Barcelona sa fie ofensiva, lucru care ne-ar putea conveni“, a spus Benitez.


Tehnicianul spaniol va alinia probabil acelasi „unsprezece“ ca la meciul tur de pe „Nou Camp“, urmând ca in atac sa evolueze cuplul Kuyt – Bellamy, chiar daca Peter Crouch a aratat ca este in forma la ultimul meci din Premier League (0-1 cu Manchester).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS