12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportIzbavirea „pandurilor“

Izbavirea „pandurilor“

Liga I


Pandurii – Poli Iasi 1-0


• Stadion „Municipal“, spectatori 5.000.


• A marcat: A. Popescu ’93.


Pandurii: Guso – Mândrean, Rus, Chibulcutean, Dragomir – Vasilache (’57, L. Mihai), Stânga, Pacurar (’46, Vancea), I. Iordache – Orac (’61, A. Popescu), Vintilescu. Antrenor: Eugen Neagoe.


Poli: Branet – Buta, Onut, Bernard, Toma – Mijin, Ad. Ilie, Naidin (’78, Palimaru), Sfârlea – Silvasan (’90, Mitrovic), Bâlba. Antrenor: Ionut Popa.


• Cartonase galbene: Dragomir, Vasilache / Ad. Ilie, Mijin, Sfârlea, Bernard.


• Au arbitrat: R. Dumitru – C. Florescu, Ed. Crângasu.


Cu moralul ridicat dupa calificarea in semifinalele Cupei României, Pandurii Târgu Jiu a incercat sa-si asigure rapid un avantaj pe tabela in fata moldovenilor de la Poli Iasi, insa insistenta ofensiva a oltenilor s-a prelungit, fara succes, timp de 90 de minute. Izbavirea a venit totusi când nimeni nu mai spera, in ultimele secunde ale meciului, de la Adrian Popescu (foto), care a reluat balonul cu capul in urma unei degajari a portarului Adnan Guso, decretat erou de antrenorul Ionut Popa. Prima ocazie a aparut dupa câteva minute, dar calcâiul nu este tocmai arma de baza a lui Vintilescu si Branet s-a trezit cu balonul in brate din câtiva metri. Tribunele au oftat din nou la suturile lui Iordache si Stânga, ambele pe lânga poarta. Au fost ultimele zvâcniri ofensive ale gazdelor din prima parte, pentru ca iesenii au mutat jocul in terenul oltenilor cu complicitatea centralului Robert Dumitru, care a judecat toate duelurile in favoarea echipei lui Popa.


Guso, eroul meciului


Lupta surda pentru balon a tinut locul, la reluare, spectacolului fotbalistic. Pandurii a dominat, a incercat sa construiasca, dar a facut-o fara orizont, depasind rareori defensiva lui Popa si atunci Branet a intervenit salvator. Poli Iasi a replicat prin Sfârlea, insa duelul sau cu Guso a fost transat clar de bosniac. Nici Silvasan nu a gasit cheia deschiderii scorului pentru ca portarul lui Neagoe s-a dovedit a fi in mare forma (’60). Ilie Iordache, omul meciului in cupa, a batut bine doua lovituri libere, dar Branet a boxat de fiecare data (’57, ’65). „Pandurii“ au solicitat doua lovituri de la 11 metri, arbitrul Robert Dumitru trecând cu vederea cele doua faze incriminate de gorjeni. Atacurile disperate ale gazdelor cu Rus impins al treilea atacant nu si-au gasit finalitatea, Vancea reluând imprecis cu capul pe lânga poarta, iar Iordache ratând devierea fericita in ultimul minut de joc. Ionut Popa jubila pe marginea terenului pregatind inca o schimbare la trecerea timpului, dar finalul a fost al „pandurilor“. Palimaru l-a faultat pe Guso in careul propriu, bosniacul a degajat, mingea a ajuns cu ajutorul vântului pâna in preajma careului advers si rezervele Liviu Mihai si Adi Popescu au conlucrat pentru obtinerea celor trei puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS