11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim a facut spectacol

Oltchim a facut spectacol

Cupa Cupelor


Oltchim – Nurnberg 31-26 (13-11)


• Sala Sporturilor „Traian“, spectatori: 3.000.


Oltchim: Dinu – Maier (2), Luca (5), Gaztel (1), Gâlca (2), Meirosu (2). Ardean (15). Au mai intrat: Bese (1), Vadineanu (1), Lecusanu (1), Gheorghe (1), Manea, Pâslaru, Nechita. Antrenor: Gheorghe Tadici.


Nurnberg: Harlander – Engel (6), Rohde (3), Rosler (5), Blacha (3), Ofenbock (4), Wakzik. Au mai intrat: Gubova, Dinis (2), Iskenderoglu (1), Strass, Tobiasz (2). Antrenor: Herbert Muller.


Gheorghe Tadici si elevele lui s-au tinut de cuvânt si s-au calificat fara emotii in sferturile Cupei Cupelor.


Oltchim Râmnicu Vâlcea s-a calificat sâmbata fara prea mari probleme in sferturile de finala ale Cupei Cupelor, dupa ce a câstigat si meciul retur, scor 31-26, al „dublei“ cu gruparea germana FC Nurnberg, din optimi. In mansa tur vâlcencele câstigasera cu 29-27.


Prima repriza a partidei din Sala Sporturilor a fost echilibrata, nemtoaicele reusind sa tina pasul cu elevele lui Gheorghe Tadici. Jucatoarele de la Nurnberg chiar se pot mândri ca la un moment dat, in minutul 34, se aflau la doar un gol in spatele Oltchimului. Insa, dupa aceea, „galacticele“ României s-au dezlantuit si au facut spectacol in teren, spre incântarea freneticilor sustinatori din tribuna. „Zvârluga“ Valentina Elisei Ardean s-a aflat in prim-plan, fiind cea mai buna marcatoare a echipei sale, cu 15 reusite. Unul dintre goluri, din lovitura de la sapte metri, a fost marcat in stil de mare campioana, Valentina executând o pirueta inainte de a trimite mingea in poarta echipei oaspete. Finalul a apartinut româncelor, iar Oltchim a obtinut o victorie previzibila. Meritul este al jucatoarelor si al antrenorului Gheorghe Tadici, pentru ca au tratat meciul cu seriozitate si nu si-au privit adversarele de sus.


Acum incepe greul


„Sunt foarte fericit ca am trecut in turul urmator. Am facut un meci mai concludent decât o arata scorul. In ultimele zece minute am jucat si pentru public la adapostul celor noua goluri pe care le-am avut avantaj. Victoria a venit in urma unei evolutii foarte bune pe faza defensiva“, a spus Tadici, care a adaugat ca greul abia acum incepe: „Din sferturi ne vom intâlni cu echipe care vin din Liga Campionilor. Daca vrem sa câstigam trofeul, trebuie sa invingem trei astfel de echipe“. Tragerea la sorti a sferturilor de finala ale Cupei Cupelor va avea loc mâine. Oltchim va intâlni o echipa care va veni din Liga Campionilor, printre potentialii adversari numarându-se Union Ribarroja (Spania), Byasen Trondheim (Norvegia) sau Podravka Koprivnica (Croatia).


Fetele merg mai departe


Româncele domina Challenge Cup, trei echipe reusind calificarea in sferturile de finala. Tomis Constanta s-a calificat prima, dupa o dubla victorie (40-24 si 35-24) in fata elvetiencelor de la TV Uster. Sâmbata i s-a alaturat HCM Roman, dupa ce a invins formatia ucraineana Karpati Ujgorod, cu 32-20. In prima mansa echipa din Roman se impusese cu 28-20. Universitatea Jolidon Cluj si-a asigurat si ea calificarea dupa ce a câstigat si partida retur cu Energo Lvov, scor 29-27. In tur, clujencele câstigasera cu 39-26.


In Cupa EHF, Rulmentul Brasov s-a calificat in faza urmatoare, chiar daca a pierdut mansa retur, scor 18-21, pe terenul echipei spaniole Itxako. In tur, elevele Marianei Târca s-au impus cu 21-14.


La masculin, HCM Constanta a pierdut ieri, pe teren propriu, jocul cu RK Zagreb, scor 26-28, meci contând pentru prima mansa a sferturilor Cupei Cupelor. Nici UCM Resita nu a reusit sa treaca de Kaustik Volgograd, fiind invinsa cu 30-24, in meciul tur din sferturile Cupei Challenge.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS