20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportKeseru este eroul „canarilor“

Keseru este eroul „canarilor“

Atacantul român a reusit sa inscrie din lovitura libera in poarta lui Auxerre, aducând astfel un punct important pentru FC Nantes.


Internationalul român de tineret Claudiu Keseru a marcat unicul gol al echipei sale, FC Nantes, in partida pe care „canarii“ au terminat-o la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1, cu Auxerre, formatie la care evolueaza Daniel Niculae, in etapa a 26-a a campionatului Frantei. Keseru a stat pe banca de rezerve pâna in minutul 61, când antrenorul Michel Der Zakarian l-a introdus pe teren in locul lui Norbert, iar un sfert de ora mai târziu l-a invins pe portarul oaspetilor, Olivier Sorin, din lovitura libera. In acel moment, oaspetii conduceau cu 1-0, dupa reusita lui Cheyrou, din minutul 19. Acesta este al doilea gol pe care Keseru, de 20 de ani, l-a reusit in actuala editie a campionatului. La Auxerre, Daniel Niculae a fost titular si a jucat pâna in minutul 89, când a fost inlocuit cu N’diaye.


„Tornada“ Niculae nu a reusit sa inscrie


Pentru prestatiile pe care le-au avut in partida FC Nantes – Auxerre, atacantii români Daniel Niculae si Claudiu Keseru au fost laudati de site-ul eurosport.fr. „Tornada româna Niculae, iute si inspirat, ar fi putut de trei ori sa ridice scorul, fara ca nimeni sa aiba ceva de replicat“, a scris sursa citata, facând referire la trei mari ocazii pe care atacantul român si le-a creat in minutele 12, 20 si 30, adaugate pe lista marilor ratari ale formatiei AJ Auxerre.


Daca Niculae nu a reusit sa-si treaca numele pe lista marcatorilor, Claudiu Keseru, introdus pe teren in repriza a doua, a marcat dintr-o lovitura libera directa, „eroul“ celor de la FC Nantes restabilind egalitatea „impotriva cursului jocului“. „A fost nevoie de intrarea in joc a lui Keseru pentru a aduce un suflu nou canarilor convalescenti“, a notat eurosport.fr.


Meci spectaculos pe „Gerland“


Cel mai spectaculos meci al rundei a 26-a din Ligue 1 s-a disputat pe stadionul „Gerland“ din Lyon, unde gazdele au terminat la egalitate, scor 3-3, cu Sochaux. Oaspetii au condus cu 2-0 dupa reusitele lui Alvaro (‘9) si Ziani (’29 – penalti), iar Milan Baros a redus din handicap cu cinci minute inainte de pauza. In minutul 86, Sochaux si-a marit aantajul, Grax ducând scorul la 3-1. Finalul meciului a fost halucinant. In minutul 90, Wiltord, intrat pe teen in repriza secunda, a redus din diferenta, iar in minutul 90+3 Juninho Pernabmucano a adus un punct gazdelor, inscriind pentru 3-3.


Una dintre surprize s-a consemnat la Toulouse, gazdele uimind pe toata lumea prin maniera categorica in care s-au impus in fata lui Olympique Marseille, scor 3-0. Toulouse a ajuns pe locul al treilea in urma acestei victorii, in timp ce Marseille a coborât pe pozitia a sasea.


Ligue 1, etapa a 26-a


Rezultate: Nantes – Auxerre 1-1, Nice – Lille 2-1, Toulouse – Marseille 3-0, Le Mans – Monaco 0-2, Lyon – Sochaux 3-3, Troyes – Lorient 3-0, Rennes – Sedan 0-2. Aseara, dupa inchiderea editiei, s-au jucat meciurile Bordeaux – Valenciennes, Lens – Nancy si PSG – Saint Etienne.


Clasament: 1. Lyon 58 de puncte; 2. Lens 44; 3. Toulouse 41; 4. Sochaux 40; 5. Lille 39; 6. Marseille 38; 7. Saint Etienne 36; 8. Rennes 36; 9. Girondins 36; 10. Le Mans 34; 11. Lorient 34; 12. Nancy 34; 13. Monaco 33; 14. Auxerre 32; 15. Troyes 30; 16. Nice 29; 17. PSG 28; 18. Valenciennes 28; 19. Nantes 23; 20. Sedan 22.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS