14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Ziua judecatii!

Cele doua formatii sponsorizate de PIC lupta astazi pentru onoare si puncte, dorind sa demonteze toate speculatiile pe seama reciprocitatii.


Blocarea derbiului din Trivale la unele case de pariuri, declaratiile privind reciprocitatea celor doua echipe cu PIC in spate, juramintele finantatorului Adrian Mititelu in biserica, alte speculatii pe la colturi… Aceasta este atmosfera din jurul partidei de astazi dintre FC Arges, aflata pe loc retrogradabil, si Universitatea Craiova, o echipa ce-si cauta identitatea. In tur, Universitatea a câstigat cu 3-1, dupa o evolutie neasteptat de modesta din partea elevilor lui Giannini.


Lasând la o parte speculatiile, trebuie recunoscut faptul ca intâlnirea oltenilor cu echipa lui Dorinel Munteanu este una de grad zero. Ambii patroni, Penescu si Mititelu, prieteni in probleme de afaceri, vor insa ca echipele lor sa fie invingatoare, astfel incât sa-si atinga obiectivele stabilite.


Argesenii au cele mai mari emotii deoarece au contabilizate doar 14 puncte din 19 partide, in timp ce oltenii, desi au cu zece puncte mai mult decât echipa fratilor Penescu, nu sunt inca scapati total de grijile retrogradarii.


„Au inceput jocurile psihologice“


Actualul vicepresedinte al gruparii din Pitesti, Paul Cazan, a afirmat ieri: „Având in vedere ca in primul meci oficial din 2007 FC Arges intâlneste Universitatea, am fost special in Cipru pentru a urmari un meci amical al oltenilor. Fata de ceea ce stiam eu, am vazut o echipa Universitatea mult schimbata in bine, adica agresiva, dornica de atac, periculoasa. In acest context, pentru FC Arges meciul este unul superpericulos! Noi nu mai avem voie sa facem pasi gresiti. Chiar daca acum Craiova sta bine in clasament fata de noi, oltenii au insa apoi un program foarte greu. Nu pot vorbi de speculatiile care se fac pe seama acestui meci deoarece n-am fost la meciul tur din Craiova. Suntem insa surprinsi de aceste speculatii, nu se pune problema unui aranjament la acest meci. Aceste aberatii au alta explicatie, adica au inceput jocurile psihologice din partea cluburilor care se zbat in zona subsolului clasamentului pentru supravietuire in prima liga. Si toate aceste jocuri nu fac altceva decât sa inflameze atmosfera, pun presiune asupra jucatorilor. Aud ca o casa de pariuri ar fi scos acest meci… Cred ca si aceasta blocare a meciului este ca urmare a unor declaratii aiurea din partea unor oameni de fotbal, e bazata pe simple supozitii. S-ar fi putut face asemenea afirmatii daca Universitatea ar fi stat foarte bine in clasament… Ambele echipe, FC Arges si Universitatea, nu isi pot permite in prezent decât jocuri pe terenul verde al gazonului. Oricum, foarte, foarte putine meciuri din astea, pe baza de reciprocitate, s-au mai desfasurat in ultimii doi-trei ani. Altfel, se anunta un stadion arhiplin din mai multe motive. Este primul meci al nostru acasa, unul foarte important, cu o echipa de traditie din fotbalul românesc“. Pentru partida de astazi, doar fundasul argentinian Elias Ivan Bazzi este incert.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS