16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Important e sa nu pierdem“

„Important e sa nu pierdem“

Liga I


Gloria – Pandurii


• Stadion „Gloria“, mâine, ora 13.00, Telesport


Gloria: Albut – D. Matei, Muresan, Barras, Sepsi – Predescu, Marginean, Nalati, Roszel – Costea, Zaharia. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabau.


Pandurii: Guso – Mândrean, Rus, Chibulcutean, Dragomir – Vasilache, Vancea, Pacurar, Stânga – L. Mihai, Vintilescu. Antrenor: Eugen Neagoe.


• Vor arbitra: C. Balaj – O. Sovre, S. Caia.


Atacantul „pandurilor“ considera ca nu este important cine marcheaza atâta timp cât echipa câstiga.


Vintilescu are amintiri placute din jocurile cu Gloria Bistrita, dar nu uita nici cea mai drastica infrângere a „pandurilor“ inregistrata in prima divizie, 0-4 pe terenul echipei lui Sabau. „Din cele 40 de goluri marcate pentru Pandurii Târgu Jiu, cel cu Gloria Bistrita din sezonul trecut si cele cu Rapid din sezonul asta imi sunt cele mai dragi. Cu Bistrita am marcat la poarta dinspre politie si dupa gol am fugit spre tribuna. Oamenii se bucurau cu adevarat, se citea asta pe fata lor“, isi aminteste Vintilescu.


Acesta crede ca prezenta printre gorjeni a lui Pacurar, autorul unei duble pentru Bistrita in sezonul trecut, poate fi unul dintre atuurile gruparii gorjene in disputa cu echipa lui Sabau. „Speram ca de data asta sa fie mai multe goluri in dreptul nostru si nu in dreptul lor. E un avantaj ca-l avem pe Pacurar de partea noastra, nu neaparat prin prisma faptului ca atunci a dat doua goluri pentru Bistrita, ci pentru ca este un jucator foarte bun. Si faptul ca avem in echipa multi ex-bistriteni ar putea fi un avantaj pentru ca ei ar trebui sa cunoasca foarte bine echipa lor si sa-i anihilam mai usor. Pâna la urma ramâne sa demonstram pe teren“, a spus atacantul gorjenilor.


Vintilescu a acuzat mici probleme la inghinali, dar va face parte din echipa de start a oltenilor, desi nu a mai simtit gustul golului in ultimele noua jocuri amicale. „Cred ca s-a facut prea mare tam-tam ca nu au marcat atacantii. Cred ca lucrul cel mai important e sa câstige echipa. Ne bucuram la fel, indiferent ca a marcat Guso, Vintilescu sau Liviu Mihai, bucuria este aceeasi. Numai sa marcheze cineva, nu conteaza cine. Victoria ne-ar ajuta, dar nici un egal nu ar fi rau. Important e sa nu pierdem. Un meci bun si un rezultat pozitiv pentru noi la Bistrita ne-ar da incredere pentru meciul de miercuri cu FC National“, a subliniat Vintilescu.


Pregatiti sa lupte pe doua fronturi


Pandurii Târgu Jiu va sustine trei jocuri in sapte zile, doua in campionat si unul in sferturile de finala ale Cupei României, fiecare dintre acestea fiind importante pentru olteni. „Cel cu Bistrita este primul joc oficial din acest an si se spune ca primul meci este cel mai important, apoi urmeaza meciul din Cupa României cu FC National, in urma caruia putem accede in semifinalele competitiei, o performanta foarte mare pentru echipa noastra, iar de meciul cu Poli Iasi de acasa nici nu mai trebuie discutat, este obligatoriu sa-l câstigam. Suntem pregatiti si fizic, si mental sa facem fata pe ambele planuri, campionat – cupa. Avem un lot destul de mare si fiecare dintre noi poate sa joace in orice meci“, a mai afirmat Vintilescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS