16.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024

S-a intors roata

In anul retrogradarii Stiintei, in meciul retur, din Banie, suporterii pitesteni scandau cu deosebita placere „B-ul“, „B-ul“, iar roata s-a intors dupa numai doua sezoane.


Universitatea era in „galeata“ acum doua sezoane si viitorul sau depindea foarte mult de partida cu FC Arges, disputata la Vâlcea (oltenii având terenul suspendat), cele trei puncte puse in joc, daca ar fi ajuns in contul juvetilor, ar fi relansat lupta in subsolul clasamentului. Toata Oltenia isi pusese sperante mari in trupa lui Pavel Badea, dar Stiinta avea sa fie condusa la pauza cu 2-0 (C. Tanasa ’33, Bilasco ’42), si sa „inchida“ meciul la 1-2, Plesan reusind sa reduca din diferenta in minutul 72. Infrângerea suferita de alb-albastrii a fost savurata de fanii lui FC Arges, care nu conteneau sa umileasca galeria craioveana, scandându-le in repetate rânduri „B-ul“, „B-ul“, aruncând totodata cu praz spre rivalii din Banie.


Mititelu la biserica


Revenind pe prima scena, Universitatea a gasit-o pe FC Arges intr-o situatie similara, trupa lui „Il Principe“ Giannini, respectiv Dorinel Munteanu, fiind „umflata“ de presa, dar fara prea multe puncte in cont. Practic, rugamintile suporterilor olteni umiliti pe 12 martie 2005 au fost ascultate, rolurile inversându-se, startul returului gasind-o pe gazda de mâine pe pozitia a 16-a in clasament, cu sanse mari de retrogradare. Mai mult, viitorul echipei din Trivale depinde in mare masura de confruntarea cu Universitatea si, in ciuda optimismului afisat de gazde si a suspiciunilor legate de meci, alb-albastrii par decisi sa semneze condamnarea argesenilor. „Nu ma intereseaza ce crede lumea. Eu am jurat la biserica, pentru ca anumite persoane sa fie sigure ca totul e corect. M-am rugat si ca Universitatea sa redevina ce a fost“, a spus finantatorul Stiintei, Adrian Mititelu, punctând totodata faptul ca prietenia sa cu patronul lui FC Arges, Cornel Penescu, nu va influenta cu nimic evolutia meciului de mâine din Trivale.


„Munti“ ramâne pe pozitie de lupta


La rândul sau, antrenorul pitestenilor, Dorinel Munteanu, a spus ieri ca suspiciunile fanilor nu sunt fondate, pentru ca soarta meciului cu Universitatea se va decide pe teren, nicidecum in culise. „Toata atmosfera asta a inceput de la o declaratie la misto a domnului Cirtu, pentru ca nu va exista nici un fel de reciprocitate. Nu voi face niciodata asa ceva. Nu ma voi implica in jocurile de culise, chiar daca echipa va retrograda. Aceasta echipa se va salva prin forte proprii, nu prin blaturi“, a spus antrenorul lui FC Arges. „Trebuie sa acumulam inca 25 de puncte pâna la finalul campionatulului, pentru a fi siguri ca ne salvam“, a completat Munteanu, stiind ca „orice punct pierdut acasa ne duce spre esalonul secund“.


Asadar, suporterilor olteni nu le ramâne decât sa creada in sansa favoritilor, sa-i incurajeze si sa le reaminteasca pitestenilor locul ocupat in clasament, urându-le totodata „bafta“ in Liga a II-a.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS