22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStiinta trebuie sa câstige

Stiinta trebuie sa câstige

Elevii lui Fane Stoica trebuie sa inceapa returul cu o victorie, pentru a spulbera toate suspiciunile legate de partida din Trivale.


„Merg la prietenul meu Adrian Mititelu… Vreau sa avem succes si eu, si el. Ce o vrea Dumnezeu! Suntem si sponsori ai Universitatii Craiova, suntem aproape de patronul Stiintei, asa ca este un meci intre frati“, afirma Cornel Penescu inaintea meciului tur. Suspiciunile de „blat“ au fost si mai mari dupa fluierul final al jocului câstigat de juveti lejer, cu scorul de 3-1. „Stiam ca vom invinge, pentru ca am avut un vis foarte frumos si eu cred foarte mult in vise“, a spus Adrian Mititelu la finalul intâlnirii, fiind completat de amicul sau, Cornel Penescu, care a afirmat: „Cu un ochi râd, cu unul plâng“. Toate aceste declaratii nu au facut altceva decât sa conduca la ideea ca va fi reciprocitate la meciul retur, spre dezamagirea fanilor celor doua echipe, care chiar credeau ca „momentul zero“ a fost luat in serios.


Penescu amplifica temerile, Mititelu neaga


Partida FC Arges – Universitatea a inceput, asa cum era de asteptat, cu mult inainte de duelul propriu-zis, afirmatiile oficialilor celor doua combatante lasând ca misterul sa continue pâna sâmbata. Totul a pornit, la fel ca in tur, de la finantatorul din Trivale, Cornel Penescu, a carui afacere se regaseste inscriptionata si pe tricoul Stiintei, alt factor care a dat nastere discutiilor microbistilor. Lansând intrebarea „credeti ca v-as spune voua daca ar fi blat?“ in GdS, patronul PIC a oferit, intr-un alt cotidian, si raspunsul: „Vom vedea, nu vin ei sa bata sponsorul“. In tot acest timp, patronul Universitatii, Adrian Mititelu, a iesit o singura data la rampa, afirmând ca va da o prima de 20 de mii de dolari elevilor lui Fane Stoica, pentru a inchide gura celor care cred ca alb-albastrii vor mima fotbalul in meciul de sâmbata.


Dorinel Munteanu si Fane Stoica nu accepta compromisul


Daca finantatorii celor doua grupari se amuza pe seama acestui meci, antrenorii neaga vehement conceptul de reciprocitate, afirmând cu tarie ca, atât cât sunt ei la cârma, nu vor exista jocuri „trântite“. „Nu va exista nici un fel de reciprocitate atâta timp cât sunt eu antrenor la FC Arges. Echipa se va salva de la retrogradare datorita jucatorilor, conducerii, care asigura cele mai bune conditii, sau antrenorilor, in nici un caz jocurilor de culise“, a afirmat ieri Dorinel Munteanu. Nici antrenorul Stiintei nu concepe sa participe la astfel de meciuri strategice, Fane Stoica afirmând, nu de mult, ca paraseste Universitatea daca simte ca este tradat.


„Blat cu Argesul? Cred ca glumiti! Pe unde am fost nici n-am vrut sa aud de acest cuvânt si nu are rost sa vorbim despre acest subiect. Sunt un om dintr-o bucata si adeptul fotbalului pe teren, nu in culise. Daca simt ca este ceva necurat, voi pleca de la Universitatea. Am niste jucatori tineri, de mare caracter, si sunt convins ca nu se vor da la o parte. Jucatorii Universitatii vor sa faca performanta, nu sa minta fotbalul. Nu stiu ce o sa fie la Pitesti, ca nu sunt vrajitor sau mai stiu eu ce, dar noi mergem la Pitesti ca sa jucam“, a spus „Mourinho“.


O casa de pariuri a blocat meciul


Suspiciunile legate de partida FC Arges – Universitatea au „speriat“ si unele case de pariuri, una dintre ele solutionând „cazul“ blocând acest meci. FC Arges avea o cota de 1,8, iar angajatii caselor de pariuri au sustinut ca, pâna la blocarea partidei, oamenii au mizat sume importante de bani pe o victorie a trupei lui Dorinel Munteanu. „E treaba lor ce fac. Vor pierde insa multi bani, asa cum vor pierde si cei care pariaza in continuare impotriva Universitatii“, a replicat „vicele“ Stiintei, Silvian Cristescu.


Lasând la o parte declaratiile de dinaintea partidei si premonitiile pariorilor, Universitatea porneste favorita in lupta cu FC Arges, fapt relevat si de pozitiile ocupate de cele doua echipe in clasamentul primei ligi, dar si de rezultatele obtinute in perioada precompetitionala. In plus, la capitolul intâlniri directe, Stiinta este superioara, statistica aratând astfel: 79 de meciuri, 37 de victorii, 13 egaluri si 29 de infrângeri, golaverajul fiind, de asemenea, favorabil gruparii alb-albastre: 106-92.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS