30.9 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportRomâncele, invincibile in Catalunia

Româncele, invincibile in Catalunia

Nationala feminina de spada a României a câstigat, zilele trecute, un foarte important concurs din cadrul Cupei Mondiale, disputat la Barcelona (Spania). Echipa tricolora, formata din Ana Maria Brinza, Iuliana Maceseanu (ambele de la Steaua Bucuresti), Loredana Iordachioiu si Anca Bacioiu (foto) (ambele de la CSM Craiova), a avut un parcurs fara greseala, fetele trecând in lupta pentru suprematie, rând pe rând, de Ucraina (scor 45-44), Germania (45-33), Ungaria (39-34), iar in finala competitiei au invins Rusia (45-34).


Antrenorul lotului, Dan Podeanu, a apreciat spiritul de echipa al spadasinelor sale si a punctat ca experienta acumulata de-a lungul anilor a constituit un atu.


„Fetele «au tras» nemaipomenit. Au demonstrat ca formeaza o echipa compacta, suplinindu-se foarte bine. Când gresea una, celelalte recuperau“, a spus Podeanu.


La individual, cea mai buna clasare a obtinut-o Ana Maria Brinza, care a ocupat locul trei, la egalitate de puncte cu Katalin Izso, din Ungaria. Celelalte trei românce s-au clasat mai slab, dupa cum urmeaza: Loredana Iordachioiu (locul 58), Anca Bacioiu (locul 59) si Iuliana Maceseanu (locul 61) din 146 de participante. Toate spadasinele din lotul national de senioare se pregatesc in Craiova, la sala de scrima de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Triscu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS