22.3 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„N-avem nimic cu Universitatea“

„N-avem nimic cu Universitatea“

„Zimbrul“ a dezvaluit ca Stiinta a depus apel la FRF impotriva deciziei Comisiei de Disciplina privind suspendarea terenului oltenilor pentru doua etape, iar luni Comisia de Apel va judeca acest caz.


– Pentru o petarda aruncata, Universitatii i s-a suspendat terenul de joc pentru doua etape. Nu vi se pare exagerata aceasta masura?


– Sunt secretar al Comisiei de Disciplina din partea LPF si nu pot sa comentez aceasta decizie, n-am dreptul, nici nu este legal. Totusi, constat ca sunteti dezinformat, adica pretindeti ca suspendarea ar fi „pentru o petarda aruncata“?! In raportul observatorului de joc (Dumitru Mihalache – n.r.) s-a specificat clar ca suporterii Craiovei, plasati la peluza din dreptul tabelei de marcaj, in minutul 30 al meciului Universitatea – Steaua, au aruncat pe pista stadionului un numar mare de pocnitori, petarde si faclii, adica nu una! De asemenea, suporterii Universitatii au scandat trivialitati la adresa echipei Steaua: „M…e Steaua! Becali, tarane, sa-ti dam m…e!“. Si suporterii echipei Steaua au avut o comportare agresiva, inainte de joc aruncând cu petarde si suporturi de steaguri din plastic pe pista stadionului, ceea ce denota o lipsa de organizare a clubului gazda, Universitatea. S-au aruncat petarde si in minutele 15 si 22, iar in minutul 47 o petarda a aterizat pe terenul de joc, in apropierea careului de 16 metri. Si Steaua a fost sanctionata pentru abaterile suporterilor, dar Craiova, fiind echipa organizatoare, suporta si ea consecintele lipsei de organizare. Eu doar va explic cum este regulamentul, noi, cei din Comisia de Disciplina, aplicându-l.


Jandarmeria atacata cu bolduri


– Totusi, doar o petarda a ajuns pe terenul de joc!


– Tot ceea ce v-am citit din raportul observatorului sunt fapte incriminate de regulament, n-am sanctionat exagerat Craiova si nici Steaua, ca si stelistii se considera nedreptatiti. Daca vreti sa scrieti corect tot ce s-a intâmplat la acel meci, trebuie sa va citez si din raportul Jandarmeriei, care consemneaza faptul ca pe timpul deplasarii suporterilor au avut loc mai multe incidente, fanii afisând inscrisuri si facând scandari calomnioase la adresa fortelor de ordine, cum ar fi: „Cea mai proasta meserie este la Jandarmerie“. Suporterii au confectionat cornete, in vârful carora au fost atasate ace, bolduri si alte obiecte taioase, iar unul dintre aceste cornete a lovit obrazul unui maior al Brigazii Speciale de Interventie „Vlad Tepes“ a Jandarmeriei (Velicu Marius – n.r.), provocându-i o rana in apropierea ochiului drept si punându-i in pericol integritatea fizica. De asemenea, au fost folosite torte, petarde s.a.m.d. Ce sa-ti mai citesc, este evidenta lipsa de organizare a clubului gazda. In plus, suporterii Craiovei, ca si ai Stelei, sunt recidivisti.


– Oficialii Universitatii pretind ca s-a modificat distanta de la 100 la 150 de kilometri special pentru ca Universitatea sa nu mai joace in Oltenia!


– Aberatii! Exista o circulara, numarul 6 din 21 noiembrie 2006, care prevede ca meciurile sa se desfasoare la cel putin 150 de kilometri, cum sa-si inchipuie cineva ca s-a modificat asta acum doar pentru a sanctiona Craiova?! E ridicol, nici nu mai comentez… N-are nimeni nimic cu Universitatea Craiova, ci pur si simplu trebuie respectate legile, iar Comisia a aplicat regulamentul.


– Sunt sanse sa fie redusa sanctiunea Craiovei?


– Universitatea Craiova a depus apel impotriva acestei decizii a Comisiei de Disciplina, iar luni Comisia de Apel a FRF va decide.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS