26.7 C
Craiova
joi, 30 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPacurar a adus victoria „minerilor“

Pacurar a adus victoria „minerilor“

Amical


Pandurii – Sturm Graz 2-1


• Au marcat: Pacurar ’52, ’75 / Kienzl ’59


Pandurii: Guso (’66, Balaet) – Popete (’66, Mândrean), Rus, Chibulcutean (’46, Bogoi), Dragomir (’77, Kutlacic) – Ad. Popescu (’46, Orac), Vancea (’46, Dedu), Pacurar, Vasilache (’77, Enescu) – L. Mihai (’80, Jovanovic), Vintilescu (’66, Radovanovic). Antrenor: Eugen Neagoe.


Sturm Graz: Kampa – Friess, Roberto, Morec, Prettenthaler – Rauter, Kienzl, Saumel, Kreimer – Nzuzi, Filipovic. Antrenor: Frank Foda.


Echipa lui Neagoe a obtinut prima victorie din stagiul de pregatire din Antalya prin „dubla“ lui Pacurar.


Pandurii Târgu Jiu a inceput amicalul cu Sturm Graz intr-o formula de echipa care are mari sanse sa se regaseasca pe foaia de joc si la reluarea campionatului. Noptile tehnicianului Eugen Neagoe vor fi, se pare, mai linistite, putine fiind semnele de intrebare in alcatuirea primului unsprezece, judecând prin prisma evolutiei echipei in prima repriza a jocului cu austriecii.


„Pandurii“ s-au organizat foarte bine, au tinut mingea departe de propria poarta si, ca de obicei, au ratat foarte mult. Vancea a deschis seria ocaziilor cu un sut la coltul lung, insa Kampa a respins in corner (‘7). Peste câteva minute, Vintilescu s-a descurcat bine intre fundasii adversi, dar finalizarea a fost defectuoasa. Sturm Graz a contat la poarta lui Guso o singura data, in urma unei neintelegeri intre Chibulcutean si Pacurar, insa bosniacul a salvat din picioarele lui Filipovic, in situatie de unu la unu cu acesta (’15). Desi racit, Vasilache a fost intr-o buna dispozitie de joc si a sutat periculos in doua rânduri, dar Kampa a rezolvat in ambele situatii (’16, ’29). Dupa o reluare spectaculoasa a lui Vintilescu din intoarcere (’29), Pandurii a avut ghinion trei minute mai târziu. Vasilache a trimis o „torpila“ de la 25 de metri in bara transversala, Liviu Mihai a urmarit, dar a reluat cu capul pe lânga poarta goala, din opt metri.


Mai inspirati dupa pauza


Eugen Neagoe a mutat inspirat la pauza si Pandurii a scapat de ineficienta. Vasilache a anuntat deschiderea scorului printr-un sut de la 20 de metri, care a trecut de putin pe lânga poarta (’50). Doua minute mai târziu, o faza lucrata de Orac a fost transformata in gol de Pacurar, care a reluat din voleu, cu pamântul, la coltul lung. Sturm Graz a revenit imediat in joc si a egalat in urma unei lovituri de colt. O bâlbâiala in careul gorjenilor a fost taxata de Kienzl, care a sutat din opt metri fara sperante pentru Guso. Pacurar a rezolvat insa meciul, aducând prima victorie a „pandurilor“ cu o executie de manual din lovitura libera de la 18 metri, trimitând mingea in vinclul portii austriece (’75). Enescu putea majora diferenta, dar lobul sau a fost deturnat din drumul spre gol de un adversar. Pandurii Târgu Jiu nu i-a utilizat in acest meci pe Stânga, Zoicas, Vidakovic, Vatavu si Iordache, nerefacuti complet dupa accidentari, si nici pe Dossey, care era apt de joc.


Vasilache, curtat si de coreeni


Jocul excelent reusit de Ciprian Vasilache in meciul cu Rijeka a atras atentia si coreenilor de la FC Seoul, care sunt interesati de situatia ex-rapidistului. Oficialii de la FC Seoul il pot monitoriza pe Vasilache si in meciul direct dintre cele doua echipe, care va avea loc pe 9 februarie in cadrul turneului dotat cu Cupa Arcadia, si pot negocia un eventual transfer cu presedintele „pandurilor“, Marin Condescu, care este asteptat mâine la Belek. „Indiferent de oferte, Vasilache nu este transferabil in acest campionat“, au spus la unison conducatorii gruparii gorjene.


Amical cu Metalurg Donetk


Pandurii Târgu Jiu disputa astazi, in nocturna, cea de-a patra partida amicala din turneul din Antalya, cu ucrainenii de la Metalurg Donetk. Jocul, programat la ora 17.00, are loc pe unul dintre terenurile bazei sportive a Hotelului Titanic, acolo unde este gazduita si echipa lui Dorinel Munteanu, FC Arges. Antrenorul „pandurilor“ nici nu concepe sa piarda acest joc, amenintându-i pe elevii sai, mai in gluma mai in serios, ca ii va supune la alergari pe plaja. „O sa alergati prin nisip daca pe iarba nu va place“, le-a transmis „Geana“ jucatorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS