14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPrimavara se antreneaza in Lunca Jiului

Primavara se antreneaza in Lunca Jiului

„Satelitul“ a profitat de plecarea juvetilor in Cipru si a ocupat baza sportiva din Lunca Jiului, stagiul de pregatire urmând sa ia sfârsit o data cu revenirea elevilor lui Fane Stoica.


Decizia aberanta luata de oficialii Stiintei in vara trecuta, de a nu inscrie „satelitul“ in campionatul Ligii a IV-a Dolj, pe motiv ca adversarele directe nu au dorit sa evolueze duminica, a avut si urmari. Antrenându-se doar de dragul de a o face, juniorii de la Primavara si-au ameliorat „suferinta“ in prima parte a campionatului cu partidele amicale sustinute in compania Armatei Craiova sau a unor echipe de judet. O data cu vacanta precompetitionala, echipa a doua s-a despartit si de câtiva jucatori importanti ai sai, Stelica Stemat, Catalin Ojiga, Dragos Stavaru si Catalin Virlan, imprumutati fie la CSM Vâlcea, fie la FC Caracal, pentru a putea creste valoric.


„Satelitul“ nu exista


Reluarea pregatirilor a dat batai de cap antrenorilor Florin Cioroianu si Mircea Otet, care s-au vazut nevoiti sa strânga tinerii jucatori de pe la grupele de juniori din care fac parte si sa inceapa instruirea lor in speranta ca in sezonul viitor vor fi inscrisi totusi intr-un campionat. De luni, echipa a doua a Universitatii a inceput o noua etapa de pregatire, „sperantele“ Stiintei intrând in regim de cantonament la complexul sportiv din Lunca Jiului, stagiul urmând sa ia sfârsit in momentul revenirii elevilor lui Fane Stoica din Insula Afroditei. Dupa efectuarea acestui cantonament, elevii lui Florin Cioroianu vor face cale intoarsa la echipele de juniori de provenienta, pentru ca urmeaza sa intre in „ring“, reluarea campionatului republican apropiindu-se cu pasi repezi.


Echipa doar de amicale


Tinerele sperante vor reprezenta Universitatea II doar in partidele amicale, ca si pâna acum, dupa care vor reveni la grupele de juniori. Spre exemplu, pe 10 februarie, la ora 11.00, Primavara urmeaza sa-si masoare fortele cu echipa din Liga a III-a Dunarea Calafat. Dupa acest meci de verificare staff-ul tehnic si-a propus sa faca un program care sa cuprinda jocuri-scoala din trei in trei zile, asta pentru ca lotul ramas sa se omogenizeze, iar jucatorii vizati sa confirme macar in campionatele in care sunt inscrise grupele 1988, 1989 si 2000.


Promisiunea conducerii Stiintei, potrivit careia din sezonul viitor „satelitul“ va reveni in Liga a III-a, prin fuzionare sau prin cumparare a unui loc, a ramas in „picioare“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS