15.6 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Poate voi apela la Girla“

„Poate voi apela la Girla“

In absenta lui Andrei Ionescu, antrenorul lotului de tineret ii are in vedere pe Girla si Piko, primul având sanse sa fie convocat, insa se afla in turneu in Cipru.


Nationala de tineret va disputa pe 6 februarie un amical cu reprezentativa Republicii Moldova, la Tiraspol.


In vederea acestui meci de verificare, antrenorul echipei de tineret a României, Emil Sandoi, va convoca pentru duminica, 4 februarie, lotul tricolorilor mici. Duminica va fi efectuat si un antrenament in România, apoi luni, 5 februarie, delegatia noastra va pleca spre Chisinau, acolo unde se va sta in perioada acestei actiuni. In aceeasi zi, la Tiraspol, Emil Sandoi va conduce antrenamentul premergator meciului de a doua zi, marti, 6 februarie, programat de la ora 19.00.


„La Tiraspol exista teren sintetic ca in SUA!“


Partida cu nationala Republicii Moldova se va desfasura la Tiraspol, pe un teren de joc sintetic, de dimensiuni normale, acoperit. „Este o sala de fotbal, cu 6.000 de locuri, moderna, ca in SUA! A doua zi, miercuri, in aceeasi sala joaca Steaua cu nationala Republicii Moldova, partida amicala“, a spus Emil Sandoi. In privinta lotului care va face deplasarea la Tiraspol pentru acest meci de verificare, Sandoi urmeaza ca in aceste zile sa-l definitiveze.


„Din strainatate, m-am orientat la Claudiu Keseru (Nantes) si Hristu Chiacu (Wisla Cracovia). Nu-l convoc pe Cigan (Sopron), deoarece el are unele probleme, este posibil sa se transfere la un club din strainatate, chiar in Serie A. Cristian Cigan se afla, cu echipa sa de club, in aceasta saptamâna, la un turneu in Italia, la Viareggio. Lotul de tineret va fi completat cu jucatori din campionatul intern, cum ar fi Adrian Ropotan (Dinamo), Stefan Mardare (FC Vaslui), Adrian Scarlatache (Jiul Petrosani), Cristi Tanase (FC Arges) si altii. Universitatea Craiova? Sa vedem, poate Valerian Girla. Oltenii sunt insa plecati in turneu in Cipru. Daca ar fi sa nominalizez jucatorii de la Universitatea pe care ii am in vedere pentru lotul national de tineret, pe lânga Girla il monitorizez si pe Piko, dar si pe Stavaru, acum la CSM Râmnicu Vâlcea. Regret insa situatia lui Andrei Ionescu. Daca ar fi jucat, el era in lot. Jucatorii pe care ii convoc trebuie nu numai sa fie valizi, ci si sa joace. Nu neaparat titulari, ci sa aiba prezente in meciuri“, a precizat Emil Sandoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS