13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Pandurii“ se antreneaza in familie

„Pandurii“ se antreneaza in familie

Inedita initiativa a clubului Pandurii de a le permite jucatorilor sa stea in cantonament alaturi de familie, timp de o saptamâna, este apreciata atât de fotbalisti, cât mai ales de sotii sau copii. Doar Popete, mezinii lotului Dedu si Enescu, precum si plavii Radovanovic, Kutlacic, Jovanovic si Vidakovic au preferat sa se dedice exclusiv sportului-rege pe durata cantonamentului, alegând sa admire singuri superbul peisaj din Antalya, care i-a intâmpinat pe gorjeni. Cel mai mic membru al „familiei“ Pandurii este fetita de zece luni a capitanului Florin Stânga. Câtiva anisori are si Marco Rus, care profita de fiecare clipa pentru a fi impreuna cu tatal sau. Prezenta sotiilor si copiilor nu perturba insa programul de pregatire al „pandurilor“. „Noi suntem ocupate cu copiii si avem aici destule oportunitati de a ne distra. Mie chiar imi place, ma simt bine. Marco este foarte atasat de tatal sau si am profitat de acest cadou oferit de domnul Condescu si de antrenorul Neagoe sa fim cât mai mult timp impreuna“, a spus sotia lui Alin Rus.


La finalul primului antrenament de la Belek, „Geana“ a facut apel la profesionalismul jucatorilor, care trebuie sa constientizeze ca lupta pentru un post de titular a inceput. „Odihniti-va ca nu sta nimeni dupa voi. Cum jucati aici asa o sa o faceti si in campionat. Sa nu va plângeti dupa câteva etape ca nu mai prindeti primul unsprezece“, a avertizat Neagoe.


Iordache, Zoicas si Stânga s-au pregatit separat


Dupa zece minute de mers cu autocarul de la hotelul Arcadia, lotul „pandurilor“ a descins pe baza de antrenament, loc care a trezit amintiri unora dintre fotbalisti. „Aici ne-am batut cu armenii“, si-a amintit Balaet. Si Florin Stânga a recunoscut locul unde s-a pregatit alaturi de Forex Brasov in urma cu un an. Zoicas, Iordache si Florin Stânga au facut doar alergari usoare din cauza problemelor medicale privind de pe margine cu invidie la colegii lor. „Urât este când vii si te uiti cum altii fac antrenament“, a afirmat Stânga in timp ce facea câteva miscari de streching.


Iordache acuza o adenonevrita la piciorul stâng, fiind nevoit sa ia un repaus de trei zile. „Ma doare si nu pot sa calc in el. Am facut o radiografie si nu este fisurat“, incerca Iordache sa gaseasca o explicatie la problema sa medicala. Neagoe a programat un antrenament mai lejer, tinând cont de faptul ca fotbalistii sunt inca obositi dupa drum, alternând alergarile cu exercitiile cu mingea.


La final, „Geana“ a organizat pe o jumatate de teren un joc la care a fost nevoit sa participe si el pentru a completa una dintre echipe. „Hai sa jucam mai repede, daca nu alergati opresc jocul“, a spus amenintator Neagoe.


Pierduti pe drum


Gruparea gorjeana a pornit cu stângul in stagiul de pregatire din Antalya, fiind obligata sa decoleze spre Turcia fara doi dintre componentii sai, Liviu Mihai si Ibrahim Dossey. Mihai avea pasaportul expirat, in timp ce Dossey nu detinea viza pentru Turcia din partea tarii sale de origine, Ghana. Oficialii gruparii oltene spera ca ambii jucatori sa se alature lotului lui Eugen Neagoe in cursul zilei de astazi. Pe aeroportul din Istanbul delegatia „pandurilor“ a fost pacalita cu 48 de dolari, valoarea vizei pentru patru persoane. Gorjenii au platit vizele pentru 60 de persoane in valoare de 720 de dolari, insa aceasta nu a fost aplicata pe toate pasapoartele. Cei ghinionisti au fost nevoiti sa achite inca o data taxa de intrare pe teritoriul Turciei. Singurii care nu au avut nevoie de viza au fost fotbalistii bosniaci, Adnan Guso si Igor Radovanovic, ei beneficiind de un protocol semnat intre Bosnia si Turcia care permite circulatia libera a cetatenilor celor doua tari.


Amical cu Borussia Mönchengladbach II


Pandurii sustine astazi primul joc amical din Antalya, in compania echipei Borussia Mönchengladbach II. Partida incepe la ora 15.00 si este programata pe unul dintre terenurile bazei de antrenament a hotelului Arcadia. Antrenorul Eugen Neagoe are ocazia sa-l vada la lucru si pe atacantul bosniac Radovanovic, absent la amicalul cu Minerul Motru desfasurat la Târgu Jiu inaintea plecarii spre Antalya.


Nu vor cu Steaua in Cupa


Daca lui Neagoe ii este indiferent adversarul din sferturile de finala ale Cupei României, elevii sai vor sa evite granzii campionatului, Steaua si Rapid. „Vrem un adversar mai accesibil, sa jucam de la egal la egal. Cu Steaua ce sa joci…“, a declarat Iordache. Pandurii Târgu Jiu face parte din urna a doua valorica, sferturile de finala ale Cupei României urmând sa se dispute pe 27 si 28 februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS