19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Stoica a avut un program accesibil“

„Stoica a avut un program accesibil“

Fostul director tehnic al Stiintei a explicat de ce alb-albastrii au reusit sa obtina rezultate bune dupa plecarea sa si a intregului staff tehnic.


Adus la Universitatea inaintea etapei a treia, cu FC Arges, la insistentele lui Adrian Mititelu si Ion Geolgau, Costica Stefanescu nici nu a apucat sa se acomodeze ca, dupa numai patru runde, mai precis la sfârsitul meciului cu Poli Iasi, a „imbratisat“ ideea despartirii. Capitanul „Craiovei Maxima“ a parasit banca tehnica a Universitatii o data cu „principalul“ Ovidiu Stinga si „secunzii“ Nae Ungureanu si Ioan Pap Deac. Ieri, Costica Stefanescu a binevoit sa vorbeasca despre perioada petrecuta in Banie, despre prezentul Stiintei si despre viitorul gruparii alb-albastre.


– Buna ziua, domnule Stefanescu. S-au inchis ranile dupa „episodul“ petrecut in vara?


– Se poate spune si asa. Consider ca am reusit sa trec peste acea perioada, pe care nu o voi uita insa in totalitate. S-au derulat prea multe lucruri deranjante atunci si… o dezamagire ramâne in sufletul fiecarui om.


– Ce s-a intâmplat de n-a mers treaba? Toata lumea se astepta numai la lucruri frumoase…


– Sunt multe de spus. In primul rând, am venit intr-un moment nu tocmai bun. Mi s-a propus de multe ori sa vin la Craiova si de fiecare data mi-am spus ca nu este momentul potrivit. Nici acum nu am vrut, dar Adrian Mititelu si Geolgau au insistat foarte mult. Pâna la urma am cedat, dar s-a dovedit a fi o alegere proasta. Nu mi-am calculat bine pasii.


– Au fost lupte interne? Nu va intelegeati cu Ovidiu Stinga in privinta sedintelor de pregatire?


– Au fost destule discutii contradictorii in privinta structurarii antrenamentelor, asupra formulei echipei… Ovidiu cunostea mai bine lotul si era indreptatit sa ia anumite decizii, dar nu ii placea sa fie completat, sa primeasca si alte pareri.


– Pâna la urma, demisia a fost in bloc. Considerati ca ati fost lucrati?


– Nici vorba, numai ca Adrian Mititelu nu s-a tinut de promisiuni si de aceea s-a creat acel precedent. A fost pus intr-o situatie foarte delicata. Sincer sa fiu, abia asteptam sa plec când am vazut cum totul era departe de adevar. Cred ca si Stinga a simtit la fel. Probabil de aceea a renuntat si el.


„M-a durut ce a spus Adrian Mititelu“


– Adrian Mititelu a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca aventura dumneavoastra la Craiova l-a costat peste 20 de mii de dolari. Cum comentati?


– Am vazut ce s-a intâmplat dupa plecarea mea. Am venit la Universitatea, considerând ca pot ajuta acesti tineri, dar consider ca aveam prea multe lucruri noi de a le implementa baietilor. Am avut prea putin timp la dispozitie si prea multe divergente. Repet, am preluat o echipa din mers si, atunci când am dorit sa intervin cu ceva, nu prea am fost lasat. Nu vreau sa intru in polemici cu Adrian Mititelu. Desi m-a durut foarte tare ce a spus, ii doresc mult noroc.


– Curios este ca Fane Stoica a avut rezultate bune inca de la primul meci…


– Da, asa este, lucrurile au mers destul de bine dupa plecarea noastra. Au facut mai multe puncte decât isi propusesera. Baietii se obisnuisera deja cu rigorile primei ligi, pe când noi ne confruntam si cu multe probleme legate de mentalitate: tracul, acomodarea etc. Fane a avut si un program accesibil, a inceput cu Unirea Urziceni, care tocmai isi schimbase antrenorul, a batut la Jiul, unde toate echipele plecau cu puncte…


– Considerati ca a fost vorba doar de noroc?


– Nu, nici vorba. Fane Stoica a adus un suflu nou la echipa, este si meritul lui, dar trebuie sa recunoastem ca programul a fost mult mai usor decât cel al nostru. Noi am jucat cu Steaua, Dinamo, Rapid, iar el cu echipe mult mai slabe. Alt lucru care trebuie mentionat este ca baietii au acuzat socul schimbarilor de la nivelul bancii tehnice.


„Universitatea se va clasa la mijlocul clasamentului“


– Cum vedeti viitorul Universitatii?


– Acum, lucrurile au intrat in normal. Ma uit ca au fost adusi si doi jucatori de valoare, cred ca va fi bine. Depinde insa de cum va fi gestionata perioada de pregatire. Din ce am observat, Fane Stoica este un bun antrenor si cred ca va face treaba buna la Craiova. Cred ca, la sfârsitul campionatului, Universitatea se va clasa la mijlocul clasamentului. Dar ce va fi incepând cu anul viitor nu as vrea sa ma pronunt. Ramâne de vazut.


– Daca vi s-ar mai propune sa preluati Universitatea, in viitor, ati accepta?


– Nu m-am gândit pâna acum si nici nu vreau. Nu stiu, sa lasam lucrurile sa decurga si vom vedea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII