20.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSerena Williams a impresionat

Serena Williams a impresionat

Americanca Serena Williams a inceput sa evolueze din nou ca in perioada in care domina ierarhia WTA. Serena a izbutit ieri sa o scoata din competitie la Australian Open pe rusoaica Nadia Petrova, a cincea favorita a turneului. Williams, de doua ori câstigatoare a primului Grand Slam al anului (2003 si 2005), a inceput foarte prost meciul, pierzând primul set cu un categoric 6-1. Incepând cu setul al doilea, pe teren a aparut alta Serena Williams, care s-a impus cu 6-3, 7-5, obtinând un loc in optimile de finala. Aceasta victorie este benefica pentru americanca si din punct de vedere moral, ea pierzându-si increderea in posibilitatile sale in ultimele luni.


Inainte sa ajunga la Melbourne, cea mai mica dintre surorile Williams nu mai jucase la un turneu de la US Openul de anul trecut, când a fost eliminata in trei seturi de frantuzoaica Amelie Mauresmo. „Cred ca a fost un meci bun pentru a testa forma mea fizica, un test pe care l-am trecut. As mai fi putut juca un meci dupa ce s-a terminat acesta. Practic imi doream ca jocul sa nu se mai termine. Nu sunt surprinsa deloc de maniera in care am revenit dupa ce am pierdut primul set. Am spus mereu ca, daca am o forma fizica buna si pot sa-mi fac jocul meu obisnuit, nimeni nu poate sa ma bata“, a declarat, dupa meciul cu Petrova, jucatoarea americana, incântata de evolutia ei. In optimi, Serena se va intâlni cu Jelena Jankovic, alta jucatoare aflata pe val, a 11-a favorita a competitiei, care a trecut fara sa forteze, cu 6-3, 6-4, de Viktoria Azarenka din Belarus.


Mauresmo nu iarta


Doar patru game-uri i-a lasat Amelie Mauresmo adversarei sale din turul al treilea al Openului Australiei, Eva Birnerova (Cehia), pe care a invins-o cu 6-3, 6-1. Cu toate acestea, a doua favorita de la Melbourne nu s-a declarat pe deplin multumita de evolutia sa: „Trebuie sa invat din greselile pe care le-am facut in primul set si sa nu le repet la meciurile urmatoare. Trebuie sa fiu in permanenta concentrata. Un lucru pozitiv astazi (ieri – n.r.) a fost serviciul bun, care mi-a permis sa pastrez avantajul pe care il aveam in momentele in care celelalte elemente nu au prea functionat“.


Tot din Cehia va fi si urmatoarea adversara a lui Amelie Mauresmo, fiind vorba de Lucie Safarova, care a beneficiat de abandonul Anastasiyei Yakimova din Belarus, dupa primul set, adjudecat de ea cu 6-3.


In optimi s-a mai calificat si a treia favorita a competitiei, Svetlana Kuznetova, care a câstigat „derbiul“ rusesc din turul trei cu Maria Kirilenko (nr. 26), scor 6-1, 6-4. Kuznetova va juca impotriva israeliencei Shahar Peer, cap de serie numarul 16, care a trecut, greu, cu 3-6, 7-5, 7-5, de frantuzoaica Tatiana Golovin (nr. 20).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS