13.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFederer isi continua marsul

Federer isi continua marsul

Principalul favorit la Openului Australiei, Roger Federer, nu are adversar. Elvetianul si-a continuat ieri marsul spre a treia finala la Melborune, chiar daca a avut in fata un adversar incomod, cum era considerat rusul Mikhail Youzhny. Numarul unu mondial s-a impus ca si pâna acum, fara sa cedeze vreun set, cu 6-3, 6-3, 7-6 (5), ajungând in faza optimilor de finala. Doua ore si patru minute i-a trebuit „extraterestrului“ ca sa se „debaraseze“ de jucatorul rus, care nu a reusit decât un break, acesta fiind al saptelea game pe care Federer il cedeaza pe serviciul sau la Australian Open.


Liderul ATP a fost ajutat si de faptul ca Youzhny, cap de serie numarul 25, nu s-a simtit in largul sau din cauza unor probleme la spate, dar oricum nu s-a pus nici un moment problema invingatorului. „Mi-a fost putin mai greu in setul al treilea, când am condus cu 4-1, iar el a reusit un break si scorul a devenit apoi 4-4. Mi-am revenit insa si am evitat disputarea unui al patrulea set. Sunt multumit de jocul meu“, a spus Federer.


Asa cum specialistii anticipau inca dinaintea startului competitiei, cel mai bun jucator din lume se va confrunta in optimile de finala cu Novak Djokovic, un tenisman de 19 ani cu un stil asemanator cu cel al elvetianului, care a progresat foarte mult in ultimul timp si a ajuns pe locul 15 in ierarhia ATP. Sârbul, cap de serie numarul 14, i-a trimis acasa pe chilianul Nicolas Massu, pe spaniolul Feliciano Lopez si pe thailandezul Danai Udomchoke. Pe ultimul l-a invins ieri in patru seturi, cu 6-3, 6-4, 5-7, 6-1, la capatul unui meci care a durat doua ore si 45 de minute. Djokovic a fost impresionant la serviciu, reusind 15 asi.


Roger Federer si Novak Djokovic, câstigator al turneului de la Adelaide din acest an, s-au mai intâlnit pâna acum de doua ori, de fiecare data câstig de cauza având elvetianul, ambele intâlniri disputându-se in 2006.


Robredo se lupta cu Gasquet pentru un loc in sferturi


Spaniolul Tommy Robredo, creditat cu sansa a saptea la câstigarea titlului, nu va rata nici el intâlnirea cu faza optimilor de finala. Ibericul a avut in 16-imi un adversar mai putin cunoscut, americanul Sam Querrey (locul 135 ATP), dar care a reusit sa-i „smulga“ un set. Partida s-a incheiat cu scorul de 6-4, 6-7 (5), 6-2, 6-1 in favoarea spaniolului. Robredo va avea in fata in optimi unul dintre cei mai in forma jucatori ai momentului, francezul Richard Gasquet, care s-a impus cu 6-0, 4-6, 7-5, 6-3 in meciul cu alt jucator din Hexagon, Gael Monfils, cel care reusise in faza precedenta a competitiei sa-l elimine pe cipriotul Marcos Baghdatis (nr. 11), finalistul de anul trecut.


Americanul Mardy Fish si-a continuat parcursul bun la Melbourne, inceput in primul tur prin eliminarea celui de-al patrulea favorit, Ivan Ljubicic, cu victoria in fata francezului Nicolas Mahut. Ultimul tenisman eliminat de Fish este reprezentantul gazdelor Wayne Arthurs, care a parasit terenul in lacrimi, din cauza unei accidentari, la scorul de 3-0 in favoarea americanului.


In cel mai asteptat meci de ieri, americanul Andy Roddick (nr. 6) l-a eliminat pe rusul Marat Safin (nr. 26), câstigatorul de acum doi ani al competitiei, la capatul unui meci de patru seturi, scor 7-6 (2), 2-6, 6-4, 7-6 (2). In optimi, Roddick il va intâlni pe croatul Mario Ancic (nr. 9), invingator la pas, 6-3, 6-2, 6-1, in partida cu slovacul Dominik Hrbaty (nr. 22).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS