16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStrainii Stiintei se calca pe picioare

Strainii Stiintei se calca pe picioare

Oficialii olteni sunt suparati ca federatia nu a atentionat cluburile cu privire la schimbarea regulamentului inainte sa inceapa perioada de transferari, pentru ca se orientau spre jucatori comunitari.


Hotarârea Comitetului Executiv al FRF, conform careia, incepând de la 1 februarie 2007, echipele din Liga I pot trece pe foaia de joc maximum cinci jucatori extracomunitari si pot folosi doar trei in teren pe toata durata partidei, a provocat frisoane oficialilor olteni. Desi era cunoscut faptul ca integrarea in Uniunea Europeana insemna impunerea folosirii unui numar limitat de jucatori extracomunitari, dovada fiind celelalte campionate de pe Batrânul Continent, majoritatea cluburilor au sarit la gâtul FRF. Este si cazul Universitatii, care detine cinci extracomunitari si este pe cale sa mai inroleze unul (John Tambouras). Oficialii olteni au acuzat conducatorii fotbalului românesc de faptul ca nu au atentionat cluburile cu privire la posibilitatea modificarii regulamentului, pentru ca s-ar fi orientat spre jucatorii europeni.


„Mourinho“ accepta ideea, dar nu-i convine


Stefan Stoica, antrenorul Universitatii Craiova, considera aberanta decizia luata luni de CE al FRF si spune ca ar fi trebuit sa se faca o exceptie pentru jucatorii care aveau deja semnate contracte pentru mai multi ani, dând exemplu campionatul din Cipru. „Mourinho“ a mai spus ca echipele trebuia anuntate din timp de federatie, adaugând ca, daca ar fi stiut de decizie, s-ar fi orientat spre jucatorii comunitari.


„In Cipru, jucatorii extracomunitari care aveau contracte semnate pe mai multi ani au fost considerati comunitari. La noi nu s-a intâmplat acest lucru, dar acum decizia a fost luata si trebuie sa ne conformam. Daca am fi stiut din timp, n-am fi adus atâtia jucatori straini in aceasta perioada. Acum avem cinci jucatori foarte valorosi, iar doi dintre ei vor fi obligati sa stea pe banca. Acest lucru nu imi convine. Este o hotarâre ciudata si luata in pripa“, a spus Fane Stoica.


Mititelu s-a resemnat


Finantatorul Stiintei, Adrian Mititelu, este constient ca echipa sa este dezavantajata de hotarârea luata luni de FRF, pentru ca in lotul lui Fane Stoica se regasesc australienii Baird, Mitchell si Rose, camerunezul Njock si leonezul Wobay. Cu toate acestea, Mititelu considera ca in viitor aceasta lege va avantaja Universitatea, pentru ca in curtea gruparii din Banie sunt jucatori de perspectiva, care in curând vor avea un cuvânt greu de spus in fotbalul românesc.


„Aceasta hotarâre ne dezavantajeaza pe moment, pentru ca avem un lot de cinci extracomunitari pe care ii vedeam titulari. Pe viitor, aceasta decizie va fi in favoarea Universitatii, pentru ca avem peste 30 de tineri jucatori care, in doi-trei ani, vor deveni titulari la echipa si vor avea multe de spus in fotbalul românesc“, a afirmat Mititelu.


Decizia CE al FRF


Comitetul Executiv al FRF a decis ca, incepând de la 1 februarie 2007, echipele din Liga I pot trece pe foaia de joc maximum cinci jucatori extracomunitari si doar trei pot fi folositi in teren pe toata durata partidei. Gruparile din Liga a II-a pot avea trei jucatori extracomunitari in lotul de 18, in timp ce pe teren se pot afla, in acelasi timp, doar doi fotbalisti straini.


In cadrul aceleiasi dezbateri s-a decis ca in componenta echipelor românesti poate intra un numar nelimitat de jucatori care sunt cetateni ai unei tari membre UE, acestia având statutul de fotbalisti comunitari. Pâna ca România sa devina membra a Uniunii Europene, cluburile din Liga I aveau voie sa foloseasca trei jucatori straini intr-un meci, pe toata durata jocului, si, prin exceptie, cinci, indiferent daca erau comunitari sau extracomunitari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII