6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStavaru si Ojiga, imprumutati la CSM Vâlcea

Stavaru si Ojiga, imprumutati la CSM Vâlcea

Reusind sa creeze o concurenta mare pe posturi, Fane Stoica a constientizat ca sunt tineri de viitor, dar fara sanse sa prinda postul de titular, din cauza lipsei de experienta, motiv pentru care trebuia gasita o solutie de compromis. Asa s-a ajuns la concluzia ca ideal este sa fie imprumutati la o echipa buna, unde sa poata creste valoric si sa câstige experienta necesara pentru a se reintoarce la Universitatea. Astfel, Dragos Stavaru si Catalin Ojiga, doi dintre cei mai talentati tineri pe care ii are Stiinta sub contract, s-au prezentat ieri la CSM Vâlcea. Cu toate ca intelegerea dintre Universitatea si CSM Vâlcea nu a fost parafata, ambii jucatori urmeaza sa semneze un imprumut pe un an si jumatate cu ocupanta pozitiei a sasea din Liga a II-a.


Stavaru avea oferte din primul esalon


Evidentiindu-se in Divizia B, Dragos Stavaru a atras atentia si a fost urmarit de mai multe grupari din Liga I in prima parte a acestui sezon, in care a evoluat 603 minute, dar fara sa-si treaca vreodata numele pe lista marcatorilor. Nesansa mijlocasului de 20 de ani s-a numit Fane Stoica, pentru ca el a prins foarte rar echipa de când a fost instalat „Mourinho“. Cu toate acestea, Stavaru nu a dus lipsa de oferte, mai ales dupa ce conducerea clubului alb-albastru a anuntat ca intentioneaza sa-l imprumute. Dorit de Gloria Bistrita, Pandurii Târgu Jiu si FC National, Dragos Stavaru a ajuns in cele din urma in curtea celor de la CSM Vâlcea, singura grupare care a acceptat varianta imprumutului. Cele trei echipe din Liga I doreau un transfer definitiv al jucatorului crescut de Universitatea, fapt neagreat de conducatorii olteni, care nu au dorit sa piarda un jucator promitator.


Spre deosebire de Dragos Stavaru, care a imbracat tricoul Stiintei de multe ori, Catalin Ojiga nu a avut prilejul sa-si demonstreze calitatile fizice si tehnice, fiind cedat, inca de când a fost transferat de la Interstar Sibiu, la echipa a doua a Stiintei. Destinatia fundasului de 20 de ani a fost insa aceeasi, CSM Vâlcea, si, la fel ca si Stavaru, Ojiga nu a semnat inca nimic.


Stemat este in probe in Zavoi


Daca Universitatea nu a dorit sa renunte la Dragos Stavaru si Catalin Ojiga, nu acelasi lucru se poate spune si despre Stelica Stemat, care, in momentul trecerii de la Progresul Segarcea la Craiova, era anuntat un mare câstig de oficialii olteni. Dupa numai un an si jumatate, conducerea Stiintei a renuntat la serviciile mijlocasului de 20 de ani, desi acesta a demonstrat in „B“ ca poate creste valoric daca este rabdare. Din pacate, Stemat a suferit o ruptura de fascie la unul dintre antrenamente si randamentul sau a scazut mult, motiv pentru care nu a apucat sa debuteze in Liga I. „Nu port pica nimanui, toata lumea s-a purtat frumos cu mine. Am avut ghinion, dar sper sa am placerea sa mai joc pentru Universitatea. Sunt oltean si singurul gând care il am acum este sa demonstrez ca am valoare ca sa revin la Craiova. Acum sunt in probe la CSM Vâlcea si am sanse foarte mari sa ramân aici. Vreau sa fac o treaba buna“, a spus Stelica Stemat, recunoscând ca, in cazul in care esueaza varianta CSM Vâlcea, mai are o oferta, fiind vorba de Gaz Metan Medias.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS