19.9 C
Craiova
luni, 27 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLyon a pierdut la Toulouse

Lyon a pierdut la Toulouse

Olympique Lyon, de cinci ori la rând campioana a Frantei, a pierdut, sâmbata seara, primul meci oficial din 2007, la Toulouse, cu scorul de 2-0, in etapa a 20-a din Ligue 1. Dupa o prima repriza fara goluri, Emana (’60) si Elmander (’82) au marcat pentru gazde, provocându-le celor de la Lyon a doua infrângere in actuala editie a campionatului. Din fericire pentru ei, lyonezii au un avans consistent, de 14 puncte, fata de a doua clasata, Lens, care a remizat pe teren propriu cu Lille, scor 1-1.


Alta echipa cu renume din Franta, Paris Saint Germain, a fost invinsa pe teren propriu, cu 2-1, de Valenciennes, formatie la care este legitimat si atacantul român Florin Bratu. Aflati in inferioritate numerica dupa eliminarea lui Paauwe (’52), oaspetii au deschis scorul in minutul 61, prin Savidan, iar Roudet a majorat diferenta de pe tabela in minutul 88. PSG a redus din diferenta prin golgheterul ei, Pauleta, când era insa prea târziu, in minutul 90+2. La oaspeti, Bratu, refacut recent dupa o accidentare, nu a fost folosit de antrenorul Antoine Kombuare. Dupa acest esec, parizienii ocupa un rusinos loc 17, la doua puncte distanta de retrogradare, in timp ce Valenciennes a urcat pe pozitia a 14-a.


Intr-un alt meci, Auxerre, fara Daniel Niculae pe teren, a reusit sa câstige, la limita, cu 1-0, meciul disputat pe teren propriu cu Sochaux, prin golul marcat de Jelen cu patru minute inainte de final. Auxerre are 26 de puncte si se afla pe locul 11.


Echipa lui Claudiu Keseru, FC Nantes, a trecut cu 1-0, pe teren propriu, de Nice, singurul gol al meciului de pe „La Beaujoire“ fiind marcat de belgianul Luigi Pieroni, in minutul 90+2. Keseru nu a jucat pentru „canari“ nici un minut. Gratie celor trei puncte obtinute in partida cu Nice, Nantes a trecut pe pozitia a 16-a in clasament, depasind-o pe PSG.


Celelalte rezultate inregistrate in runda a 20-a din Ligue 1: Bordeaux – Lorient 1-1, Le Mans – Troyes 2-0, Sedan – Nancy 2-2. Aseara, dupa inchiderea editiei, s-au jucat meciurile Rennes – Marseille si Saint Etienne – Monaco.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS