15.6 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPavel il intâlneste pe Troicki in calificari

Pavel il intâlneste pe Troicki in calificari

Cel mai bun tenisman român de dupa Revolutie, Andrei Pavel, va juca pentru prima data in ultimii zece ani in calificarile unui turneu de Grand Slam. La Australian Open, competitie dotata cu premii de peste zece milioane de dolari care va debuta luni la Melbourne, cu meciurile de pe tabloul principal, „Cneazul“ il va intâlni pe sârbul Viktor Troicki. In primul tur al calificarilor vor mai evolua astazi alti cinci jucatori români, printre care si Adrian Voinea, revenit pe teren dupa o pauza de trei ani si jumatate. Pavel a reusit doua calificari in optimile Australian Open, in 1999 si 2004, acestea reprezentând cele mai bune performante ale sale la aceasta competitie. In perioada 1997-2006, Andrei Pavel a fost prezent in fiecare an pe tabloul principal al turneelor de Grand Slam, lipsind la putine editii (Australian Open 1998, 2000; US Open 2003; Wimbledon 2003; Roland Garros 1998, 2003), din cauza unor accidentari.


Tot in calificari, Victor Ionita il va intâlni pe americanul Scott Oudsema, Victor Crivoi va juca impotriva polonezului Lukasz Kubot, Adrian Ungur se va confrunta cu danezul Kenneth Carlsen, Dacian Craciun cu americanul Brian Wilson, iar Adrian Voinea cu sârbul Boris Pashanski. Cea mai buna performanta a lui Voinea la Australian Open este calificarea in optimile de finala, in 2002.


La feminin, România va avea trei reprezentante in calificari. Acestea sunt Monica Niculescu, care o va intâlni in prima runda pe Carly Guilliekson, din SUA, Anda Perianu, care va juca impotriva Stephaniei Dubois, din Canada, si Simona Matei, adversara ei fiind Marina Erakovic, din Noua Zeelanda.


Pe tabloul principal vor intra in schimb Victor Hanescu, care desi nu a mai jucat in circuitul profesionist din mai 2006, din cauza unei accidentari la spate, si-a „inghetat“ pozitia in clasamentul ATP, si Edina Gallovits.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS