15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Andrei va suporta repercusiunile“

„Andrei va suporta repercusiunile“

Victor Ionescu, tatal jucatorului, considera ca ar fi mai bine ca fiul sa ramâna la Universitatea, dar oficialii Stiintei au luat deja primele masuri impotriva „micului Balaci“.


Aflat in ultimele sase luni de contract cu Universitatea Craiova, Andrei Ionescu (18 ani) a refuzat luni seara sa semneze prelungirea angajamentului cu Stiinta, riscând sa fie suspendat din activitate, desi Adrian Mititelu i-a oferit un contract de o suta de mii de euro pe sezon. „Vreau sa plec in Olanda cu toata familia si sa ne stabilim acolo“, ar fi anuntat luni seara Andrei Ionescu, jucator care este in atentia celor de la PSV Eindhoven, dar si a altor cluburi din „Tara lalelelor“.


Suparat, patronul juvetilor a anuntat ca se va opune plecarii lui Ionescu in Olanda, amenintându-l pe „micul Balaci“ ca-l va trimite la echipa a doua pe termen nelimitat.


Ionescu senior nu si-a influentat fiul


„Nu mai declar nimic, nea Adi (Adrian Mititelu – n.r.) stie tot“, au fost singurele cuvinte pe care am reusit sa i le smulgem, ieri, fotbalistului. In schimb a vorbit tatal sau, Victor Ionescu, care a explicat cum s-au purtat discutiile, afirmând ca nu l-a influentat in nici un fel pe Andrei. „Am fost la Adrian Mititelu impreuna cu fiul meu, care i-a spus ca vrea sa mearga in Olanda. Adrian nu a fost de acord si i-a propus prelungirea contractului si un salariu foarte bun, dar Andrei a refuzat, apoi am plecat. Andrei nu este suparat pe nimeni de la Craiova pentru ca nici o echipa din lume nu l-ar primi asa cum l-a primit Craiova. Vrea doar sa isi incerce norocul in alta parte si este decizia lui. Eu nu am cum sa ma implic mai mult, pentru ca este major si daca si-a luat destinul in mâna trebuie sa-l duca pâna la capat, insa i-am atras atentia ca el va suporta si repercusiunile“, a explicat, ieri, Victor Ionescu, tatal jucatorului craiovean.


Ale tineretii valuri


Ionescu senior a recunoscut ca Adrian Mititelu este indreptatit sa nu-i dea drumul fiului sau. „Adrian Mititelu a investit mult in Andrei si il inteleg. Are dreptate sa se impotriveasca si, in plus, are regulamentul de partea sa, jucatorul, care abia a terminat junioratul fiind obligat sa semneze pe trei ani cu Universitatea Craiova. De aceea, cred ca era bine sa fi ramas la Craiova, pentru ca aici avea un suport mai mare, era iubit de toata lumea. Dar cred ca este vorba de o ambitie tinereasca si partial imi inteleg fiul. Poate va fi mai bine pentru el, dar poate va fi si mai rau. Ramâne sa vedem ce va hotari Adrian Mititelu, desi cred ca nu va face nici o concesie in privinta lui Andrei“, a mai spus Victor Ionescu.


„Ionescu sa-si ceara scuze suporterilor“


Adrian Mititelu a anuntat ieri ca ii va face probleme jucatorului daca acesta nu va semna prelungirea contractului. „A fost un soc pentru mine ceea ce s-a intâmplat cu Andrei Ionescu. Imi asum riscul sa-i fac rau jucatorului, pentru ca, daca nu va semna prelungirea contractului cu Universitatea, se va antrena doi ani si jumatate prin parcuri. Singura sansa a lui Andrei Ionescu de a mai juca pentru Universitatea este sa semneze cât mai repede, sa apara in fata suporterilor si sa isi ceara scuze. Eu le promit suporterilor ca de la Craiova nu va pleca nimeni, indiferent de oferta si de echipa. Era ultimul jucator la care ma asteptam sa faca acest lucru, pentru ca ii cunosc familia inainte sa se fi nascut el. A venit la mine sa-mi spuna ca el iubeste PSV Eindhoven. Intâi sa-si iubeasca sotia, adica pe Universitatea, si apoi amanta, pe Eindhoven“, a declarat patronul Stiintei.


Statistic, Andrei sta prost


Desi in editia precedenta a fost unul dintre jucatorii de baza ai Stiintei, accidentarea sa, suferita in partida cu Inter Gaz, a avut urmari negative si in acest sezon competitional, Andrei Ionescu lipsind in primele patru etape. „Micul Balaci“ a evoluat in 13 partide in Liga I, contabilizând 728 de minute, reusind sa marcheze o singura data, in partida cu FC Vaslui, din deplasare, fiind protagonistul primei reusite a oltenilor (’23).


De ieri, locul lui Andrei Ionescu a fost luat de Marius Argintaru, alt jucator care a dorit sa paraseasca Universitatea, dar care s-a „lovit“ de regulament. Mai mult, tricoul cu numarul 10 ii va fi cedat lui Julius Wobay, care in momentul semnarii alesese numarul 77, tocmai pentru ca numarul preferat era ocupat de „micul Balaci“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII