29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportVlad Caba a semnat cu „pandurii“

Vlad Caba a semnat cu „pandurii“

Handbalistii gorjeni si-au reluat ieri pregatirile pentru returul Ligii Nationale sub comanda tehnicianului Vlad Caba.


Oficialii echipei Energia Pandurii Târgu Jiu l-au convins pe antrenorul selectionatei de tineret a României, Vlad Caba, sa preia si functia de antrenor principal al gruparii gorjene, tehnicianul semnând ieri un contract valabil pe o perioada de un an si jumatate. Caba va incasa de la Energia 1.400 de euro lunar, impunându-i-se un obiectiv de performanta abia din sezonul urmator. „Noul antrenor principal al Energiei este domnul Caba. Durata contractului este de un an si jumatate. Dânsul si-a asumat obiectivul imediat – Cupa României, pentru a fi aproape de cupele europene, si pe cât posibil unul din locurile cinci – sase in acest retur, urmând ca la anul sa stabilim impreuna o strategie de transferuri pentru a ataca locurile unu – cinci. Am fost de acord, pentru ca dânsul stie echipa in mare, dar nu cunoaste potentialul fiecarui jucator“, a spus presedintele sectiei de handbal a clubului Energia, Gore Popescu.


Caba vrea performanta


Pentru a accepta oferta gorjenilor, Caba a impus conditia ca echipa Energia Pandurii sa-si doreasca sa faca performanta. Cum sezonul acesta pare compromis, tehnicianul nu se hazardeaza in promisiuni, incercând sa obtina cât mai mult posibil cu ce are la dispozitie.


„Eu nu cred in minuni si ma bazez pe ce fac, adica pe munca. Am vorbit cu domnul presedinte si spun ca orice loc pe care il urcam e un câstig. Va fi foarte greu sa ajungem la performantele frumoase din anul precedent. Suntem mai aproape de zona sensibila decât de podium. Campionatul e foarte echilibrat in zona locurilor cinci – zece. Sunt echipe de valori apropiate si totul depinde de prospetime. As vrea sa parasim rapid locul zece si sa incepem sa urcam“, a afirmat Caba.


Au lipsit Muraru si Truica


Prima zi de lucru la Pandurii l-a surprins neplacut pe Vlad Caba, care a constatat absenta handbalistilor Madalin Truica si Dorin Muraru. Tehnicianul impreuna cu secundul Gore Albici au avut la dispozitie doar 14 handbalisti, Eremia invocând probleme medicale. „Caba nu tolereaza indisciplina, cu atât mai mult intârzierile sau absentele de la antrenament. Ca atare, doi jucatori, Dorin Muraru si Madalin Truica, vor fi sanctionati. Am vorbit cu ei, nu plecasera inca din Franta, unde si-au petrecut Sarbatorile. Motivele au fost si obiective, nu au putut sa schimbe data biletului de avion, dar mai putin ne intereseaza pe noi, trebuia sa-si ia masuri. Ii vom amenda conform regulamentului“, a anuntat Popescu.


Pandurii va renunta la serviciile interului Gheorghe Balea, care va reveni la Dinamo Bucuresti, si incearca sa transfere alt jucator, inter sau centru. „Pentru Balea am primit cererea de a se intoarce la Dinamo. Nu ne opunem, având in vedere ca nu ne-a ajutat prea mult in turul campionatului. Avem discutii cu doi jucatori de la Constanta, avem in vizor si un jucator de la Steaua. Daca reusim sa-i aducem, bine, daca nu, mergem cu ce avem pâna la vara“, a spus Gore Popescu.


Turneu puternic la Târgu Jiu


Energia Pandurii se pregateste la Târgu Jiu pâna pe 10 ianuarie, când este programata plecarea la Kladova (Serbia), pentru un cantonament de zece zile, unde va sustine si patru jocuri de verificare cu echipe din Serbia. Clubul gorjean organizeaza, in perioada 26 – 28 ianuarie, la Târgu Jiu, un puternic turneu de pregatire la care vor fi prezente Dinamo Bucuresti, Minaur Baia Mare si CSM Medgidia, in seria A, respectiv Uztel Ploiesti, Poli Timisoara si Energia Pandurii, in seria B.


„Va fi un turneu puternic. Avem confirmarea echipelor pe care le-am invitat. Aveam si alte optiuni, Steaua, Brasov, dar insemna sa facem un turneu cât campionatul si nu puteam juca in câteva zile atâtea meciuri“, a dezvaluit Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS