16.7 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăSport„Pandurii“ isi numara extracomunitarii

„Pandurii“ isi numara extracomunitarii

Aderarea României la Uniunea Europeana va fi resimtita incepând din retur si de gruparea gorjeana Pandurii Târgu Jiu, care trebuie sa opteze din a doua parte a campionatului pentru maximum cinci jucatori extracomunitari.


De la 1 ianuarie 2007, echipele din Liga I nu o sa mai poata introduce decât trei jucatori extracomunitari in teren, iar in lot nu o sa mai aiba decât cinci. In momentul de fata, Pandurii Târgu Jiu are in lot patru jucatori extracomunitari, Adnan Guso (Bosnia), Ibrahim Dossey (Ghana), Nemanja Jovanovici, Nemanja Vidakovici (ambii din Serbia), iar la reunirea lotului se vor mai prezenta la probe alti doi fotbalisti din afara Uniunii Europene, bosniacul Nenad Kutlacic si armeanul David Gregoryan. Cu prilejul turneului din Antalya, cei sase fotbalisti vor concura pentru cele cinci locuri disponibile la gruparea târgujiana. „Nu stiu cât ne afecteaza reglementarea asta pe noi. Sa-i vedem si pe cei doi care vin la probe, armeanul si bosniacul, si o sa-i oprim pe cei mai buni. Se poate sa mai renuntam si la unul din cei care sunt acum in lot, orice e posibil. Trebuie sa-i vedem si pe baietii astia“, a comentat Neagoe noua reglementare a UEFA. Regulamentul de Organizare a Activitatii Fotbalistice (ROAF) trebuie readaptat normelor europene deoarece in momentul de fata prevede la articolul 16.7 ca echipele pot folosi intr-un joc oficial din Liga I in acelasi timp in teren un numar de maximum cinci jucatori de cetatenie straina. ROAF nu restrictioneaza acum numarul de fotbalisti straini din lotul unei echipe.


Cafournelle este comunitar


Intrarea României in Uniunea Europeana vine in sprijinul jucatorilor români care vor sa se transfere in campionatele din Vest, deoarece de la 1 ianuarie au devenit comunitari si nu se vor mai bate pentru unul dintre locurile de extracomunitari in lotul unei echipe. Pandurii va avea in componenta din retur un francez, Jonathan Cafournelle, care are statut de jucator comunitar, iar prezenta sa in lot sau pe teren nu va intra sub incidenta noii reglementari. In turul campionatului, doar doi straini si-au câstigat statutul de titular in echipa lui Neagoe, portarul Adnan Guso si Vojislav Vranjkovic. Cum Vranjkovic s-a transferat la Dinamo cu putin timp in urma, Guso ramâne un om de baza al „pandurilor“, iar Dossey nu va mai fi convocat in aceste conditii, ceilalti trei straini din lot vor concura pentru cele doua locuri libere de jucator extracomunitar din formatia lui Neagoe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS