14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRuta ocolitoare spre Europa

Ruta ocolitoare spre Europa

Universitatea nu se multumeste doar cu victoria din campionat, intentia juvetilor de a câstiga in fata moldovenilor si in Cupa fiind evidenta, competitia „KO“ putând duce Stiinta in Cupele Europene


Visele patronului craiovean cu privire la cupele europene au revenit in actualitate. Daca in campionat lucrurile nu par sa surâda alb-albastrilor in acest sens, nu acelasi lucru se poate spune si despre competitia „KO“, care bate la usa. Cupa României a reaprins sperantele tuturor oltenilor, optimismul primând in intreaga Banie, mai ales dupa cele trei victorii consecutive obtinute de juveti in campionat. Lipsa grijilor si evolutia tot mai buna au contribuit la moralul jucatorilor si suporterilor, care nu concep sa nu invinga Ceahlaul si in Cupa, dupa ce, in urma cu 11 zile, Dorel Stoica si compania au izbutit cu greu un 1-0, la Caracal, in fata nemtenilor.


Echipele deja s-au „cunoscut“


Cum partida din cadrul etapei a XI-a nici nu s-a „racit“ prea bine, partida de mâine, de la Brasov, se anunta si mai grea decât cea din campionat, si asta deoarece ambele combatante nu au uitat armele cu care au fost surprinse. Daca acel duel a fost decis doar de inspiratia si norocul lui Florin Costea, acum lucrurile stau si mai mult sub semnul echilibrului.


„A fost un meci echilibrat, pe care Universitatea a reusit sa-l transeze gratie unui moment de sclipire al lui Florin Costea. In opinia mea, un rezultat de egalitate ar fi fost echitabil. In Cupa? Cu siguranta nu va mai fi acelasi joc. Sunt convins ca ambele echipe vor juca mult mai deschis, pentru ca este un joc eliminator si sunt ambitii, ambele formatii isi doresc sa mearga mai departe. Bineinteles ca ne dorim calificarea“, afirma Ion Moldovan dupa prima „ciocnire“.


Aceeasi „amenintare“ au facut-o si oltenii, care, spre deosebire de „Comisar“, si-au exprimat interesul pentru aceasta competitie a surprizelor inca de la tragerea la sorti a 16-imilor.


„Nici nu ma gândesc sa nu trecem de Ceahlaul si in Cupa. Este o competitie pe care o vom trata foarte serios, pentru ca nu se stie de unde sare iepurele si jucam in cupele europene. Nu avem nimic de pierdut, din contra“, a punctat, duminica seara, Adrian Mititelu. „Stiu ca suna ciudat, dar, daca avem putin noroc si la viitoarele trageri la sorti, poate ajungem in finala. Nimic nu este imposibil“, a completat Stefan Stoica, dupa meciul din „Cotroceni“.


Au plecat din timp


Desi partida cu Ceahlaul este programata mâine, de la ora 14.00, oficialii olteni au decis sa-i scuteasca pe jucatori de oboseala, programând plecarea spre Brasov inca de ieri. Programul alb-albastrilor a inceput cu o prima sedinta de pregatire de la ora 12.00, sustinuta la cantonamentul din Lunca Jiului, in care Stefan Stoica a pus mare pret pe circuitele de forta si elementele fizice, exercitiile cu mingea fiind folosite doar ca metode de relaxare. Imediat dupa dus si masa de prânz, delegatia alb-albastra a plecat spre Brasov, unde a innoptat la „Aro Palace“, un hotel de patru stele. „Retusurile“ de dinaintea duelului cu gruparea moldava vor avea loc de la ora 14.00, pentru acomodarea cu ora meciului, locul de desfasurare urmând sa fie stabilit in aceasta dimineata.


Asociatia Suporterilor Olteni organizeaza deplasarea la Brasov contra sumei de 35 RON. Cei interesati pot afla detalii accesând site-ul gruparii „Sezione Ultra’“ sau telefonând la numarul 0721/665166. Plecarea va avea loc mâine, de la ora 6.30, din parcarea hotelului „Jiul“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS