13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu este fantastic

Mutu este fantastic

Atacantul român a inscris un gol si a fost autorul pasei decisive in partida Fiorentina – Reggina 3-0, fiind desemnat cel mai bun jucator al intâlnirii.


Atacantul Adrian Mutu a inscris un gol si a fost autorul pasei in urma careia a marcat Blasi la meciul câstigat de Fiorentina, duminica, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, in fata formatiei Reggina, in etapa a 7-a a campionatului Italiei. Mutu, care a fost integralist, a marcat in minutul 30, in timp ce Blasi a inscris in minutul 55. Cealalta reusita a Fiorentinei ii apartine lui Santana (’43). „Briliantul“ a fost avertizat cu un cartonas galben si va fi suspendat pentru meciul de miercuri, cu AC Torino. Portarul român al Fiorentinei, Bogdan Lobont, a ramas pe banca de rezerve pe toata durata partidei.


Intr-un alt meci din campionatul Italiei, AS Roma, cu Cristian Chivu integralist, a terminat la egalitate, scor 1-1, meciul de pe teren propriu cu Chievo Verona. Pentru echipa gazda a marcat Totti (’66), in timp ce pentru Chievo a inscris Pellissier (’40), dupa o iesire gresita la ofsaid a lui Chivu. De altfel, Chivu a fost considerat de presa italiana ca fiind cel mai slab jucator al echipei AS Roma in partida de duminica.


Mutu: „Mi-a mers foarte bine“


Adrian Mutu a spus ca de fiecare data când suteaza la poarta are incredere ca va inscrie, asa cum s-a intâmplat si duminica, in meciul Fiorentina – Reggina, când a marcat primul gol al formatiei toscane cu un sut de la 25 de metri.


„Am sutat crezând ca voi da gol, pentru ca de fiecare data când trag la poarta am incredere ca voi inscrie. Mi-a mers foarte bine si sunt foarte bucuros“, a spus Mutu.


„Briliantul“ a afirmat ca in repriza a doua toti coechipierii sai au incercat sa-l ajute pe Luca Toni sa marcheze.


„Am incercat toti sa-i dam pase lui Luca, insa nu am reusit sa-l servim foarte bine. El nu trebuie sa se preocupe pentru gol, pentru ca acesta va veni“, a afirmat Mutu, care a adaugat ca nu a auzit fluierul arbitrului la faza in care a primit cartonas galben.


„Mutu este cel mai bun jucator din Serie A“


Mutu a fost considerat de presa italiana cel mai bun jucator al meciului de duminica. Site-urile calciotoscano.it, fiorentina.it, cotidianul L’Unione Sarda si publicatia Il Mascalzone i-au acordat nota 8 internationalului român.


„Incântator. Un jucator de mare clasa. Mutu a deschis scorul cu o delicatesa din manualul fotbalului si a dat pasa decisiva la cea de-a treia reusita. Ce vrem mai mult?“, a scris calciotoscano.it.


„O alta partida de pus in rama pentru Mutu. A marcat un gol care a ridicat in picioare un stadion intreg, publicul aplaudându-l minute in sir. A jucat precum un campion, iar Florenta s-a indragostit de el“, a notat L’Unione Sarda.


Site-urile violanews.com, goal.com si agentia Datasport i-au acordat nota 7,5 românului si au considerat ca Mutu a fost cel ma bun fotbalist de pe teren.


„Sa-l vezi jucând fotbal pe Mutu este o mare satisfactie. Golul sau este cu adevarat extraordinar. Pacat de cartonasul galben primit si de faptul ca va rata meciul cu AC Torino“, a scris violanews.com.


„Românul este cel mai bun jucator prezent in Italia. Nu greseste pase, inscrie si da pase de gol. Ce vreti mai mult?“, a notat Datasport.


Serie A, etapa a 7-a


Rezultatele inregistrate in runda a 7-a a primei ligi italiene: Messina – Empoli 2-2, Cagliari – Torino 0-0, Fiorentina – Reggina 3-0, Livorno – Siena 0-0, Atalanta – Sampdoria 3-2, Milan – Palermo 0-2, Parma – Ascoli 1-0, Roma – Chievo Verona 1-1, Udinese – Inter 0-0, Catania – Lazio 3-1.


Clasament: 1. Palermo 15 puncte; 2. Inter 15; 3. Roma 13; 4. Udinese 12; 5. Atalanta 12; 6. Siena 12; 7. Livorno 12; 8. Empoli 9; 9. Messina 9; 10. Catania 8; 11. Sampdoria 7; 12. Torino 6; 13. Cagliari 5; 14. Milan 4; 15. Parma 4; 16. Ascoli 3; 17. Chievo 2; 18. Lazio -1; 19. Fiorentina -7; 20. Reggina -7. Echipe penalizate la inceputul campionatului: Fiorentina -19 puncte, Reggina -15, Lazio -11, Milan -8.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS