22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRazboi cu „Bursucul“

Razboi cu „Bursucul“

Unirea si Universitatea abordeaza meciul de mâine cu antrenori din „strainatate“, Dan Petrescu si Stefan Stoica, ambii dorindu-si o revenire in fotbalul românesc cu o victorie.


Se spune ca, de regula, schimbarea antrenorilor produce un fel de soc echipei. La Urziceni si Craiova s-a produs zilele trecute acest soc, Dan Petrescu si Stefan Stoica fiind acum tehnicienii cu care cele doua formatii pornesc la drum, incepând cu etapa a zecea. Intre cele doua grupari exista unele diferente esentiale, ca sa spun asa, dar acum ele nu mai conteaza. Nu are nici o importanta faptul ca Unirea Urziceni nu are traditie, ca a ajuns in prima liga la baraj, ca ar avea un lot subtire… Tot ceea ce conteaza acum este clasamentul, iar acesta este in dezavantajul oltenilor: Unirea are 12 puncte (a bifat patru victorii pâna acum), locul 11, in timp ce Universitatea are doar sase puncte, iar locul ocupat, 16, retrogradabil, creeaza frisoane tuturor.


De vreo câtiva ani tot speram ca orice modificare la Universitatea inseamna un nou inceput… Au fost demisi tehnicienii Costica Stefanescu, Nae Ungureanu, Ovidiu Stinga si Pap Deac, fiind numit principal Stefan Stoica, toate sperantele legându-se acum de aceasta schimbare. Si care s-ar putea materializa mâine, la Urziceni, printr-o altfel de evolutie a alb-albastrilor.


Stoica a lucrat si la moralul oltenilor


Fane Stoica nu poate face minuni peste noapte. Totusi, el a inceput, printre altele, cu o resuscitare morala a jucatorilor, deoarece unii sunt cu moralul la pamânt. Finantatorul si ceilalti oficiali din staff-ul Universitatii cred in revenirea Craiovei, ceea ce este normal. Ce ar putea aduce nou Stoica in jocul echipei astfel incât oltenii sa nu piarda mâine la Urziceni? Alti jucatori, cu experienta, nu are de unde sa scoata Fane, asa ca doar alta abordare a meciului ne-ar putea salva de la infrângere. Mentalitatea cunoscuta a oltenilor, aceea de invigator, exista totusi la Craiova. Atunci, care ar fi explicatia acestui loc 16? Tot lotul este buba, dar finantatorul continua sa creada ca actualii jucatori, destul de necopti pentru apriga disputa din campionatul actual, ar putea sa capete experienta si valoare in doar câteva meciuri. Speranta moare insa ultima… La Urziceni a fost adus un nume celebru, Dan Petrescu, a carui notorietate nu mai este nevoie s-o prezentam. Pentru „Bursuc“, meciul cu Universitatea este primul ca antrenor principal al Unirii, iar el, firesc, isi doreste un succes la revenirea in fotbalul românesc. Ce meci! Pacat ca suporterii din Craiova nu-l pot urmari la TV.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII