16.7 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Am lasat prea mult de la mine“

„Am lasat prea mult de la mine“

Fostul antrenor al Stiintei regreta ca nu a fost mai ferm in relatiile cu ceilalti colaboratori si viseaza la o retragere oficiala la finalul acestui sezon, când, spera el, echipa din Banie va evita retrogradarea.


– Este definitiva decizia de a renunta la cariera de jucator?


– Pe moment este definitiva. Mi-e greu sa revin in acest moment la Universitatea Craiova, indiferent de functia care mi s-ar oferi.


– Spui pe moment, asta inseamna ca mai lasi o portita?


– Portita de moment nu, pentru ca vreau sa ma linistesc. Am fost si inca sunt sub presiunea a ceea ce s-a intâmplat intr-un an si jumatate la Craiova.


– Poti sa intri putin in detaliul problemei?


– Nu pot sa explic pentru ca e vorba si de munca mea, iar eu am facut tot ceea ce a depins de mine. Sunt anumite chestiuni pe care nu pot sa le explic si sa le pun pe hârtie.


– Ce te-ar face sa te razgândesti?


– Nimic. Am stat sa ma gândesc, m-am framântat si nu cred ca ar fi bine pentru echipa sa ma intorc eu acum. Sau poate ar fi bine pe moment, dar pe termen lung nu cred ca ar fi bine. Nu mai vreau ca lumea sa-si puna toate sperantele in mine. Jucatorii trebuie sa mai ia si ei decizii singuri.


– Adrian Mititelu este convins ca in viitorul apropiat vei reveni la Stiinta. Cum comentezi aceste afirmatii?


– Am o relatie foarte buna cu Adrian, il ajut cu tot ceea ce depinde de mine la perioada asta, dar sa mai intru in teren mi-e greu.


– Se pune problema sa joci in alta parte?


– In nici un caz. Poate sa ma duc sa joc de placere undeva, sa uit sau sa-mi fac hobby-ul, dar am dureri mari la ambii genunchi si acesta este o problema serioasa pentru mine.


– S-ar putea sa fie aceasta iesirea ta din scena?


– Eu cred ca da, se poate spune si asta.


– Nu crezi ca este o iesire din scena brusca si nepotrivita pentru un jucator ca Ovidiu Stinga?


– Niciodata nu se potriveste socoteala din târg cu cea de acasa. Si eu voiam sa am o iesire mai frumoasa, o iesire organizata, dar aceasta este societatea româneasca in care tot timpul intervine neprevazutul. Sunt jucatorul Craiovei, sper ca Universitatea sa-si revina cât mai repede in acest sezon si sa pot, poate, in finalul campionatului, daca mai sunt in fotbal sau daca relatiile mai sunt bune, sa am o evolutie de câteva minute pentru a incheia si eu o cariera asa cum trebuie. Mi-as dori acest lucru, dar asta nu inseamna ca este si realizabil.


„Craiova are nevoie de sansa“


– Ţi-ai reziliat contractul cu clubul?


– Inca nu. Eu am un singur contract cu clubul pe inca doi ani si jumatate, daca nu ma insel, dar intre mine si Adrian Mititelu nu este important contractul.


– Ai lasat Universitatea pe locul 16. Care este partea ta de vina?


– Partea mea de vina este ca nu am evoluat in primele doua partide, ca am luat usor suspendarea cu Poli Iasi, ca nu m-am bagat in echipa la meciul cu Iasiul. Se puteau câstiga patru-cinci puncte in plus daca eu reuseam sa-mi mentin calmul si luciditatea. Apoi am intrat nepregatit suta la suta, am intrat pe fondul unei presiuni cauzate de pierderea punctelor la inceputul campionatului.


– Cum vezi acest sezon pentru Universitatea Craiova?


– Este un an greu pentru toate echipele din Liga I. Joaca doua in Champions League, trei in Cupa UEFA, retrogradeaza patru si sunt foarte multe presiuni pe fiecare echipa. Pierzi doua meciuri consecutiv, intri la retrogradare, câstigi doua meciuri consecutiv, te duci in Cupele Europene. Asta face sa apara greseli la toate nivelurile, federal, arbitri sau cluburi, fie ca este vorba de conducatori sau jucatori.


– Mai are nevoie echipa de intariri pentru a se salva?


– Craiova are in primul rând nevoie de sansa, apoi are nevoie de o concurenta pe posturi, iar jucatorii care vor veni nu garanteaza ca sunt peste cei care sunt aici sau ca pot scoate Craiova din aceasta situatie. Depind foarte multe in angrenajul echipei.


– Chiar si arbitrajul…


– La meciul cu Poli Iasi, la 3-2, arbitrii nu ne-au lasat sa trecem jumatatea terenului. Asta a fost si supararea mea. A fost dureros. In deplasare am avut numai arbitraje periculoase. In aceste conditii, orice decizie in economia jocului conteaza foarte mult, pentru ca suntem o echipa de moral, o echipa tânara.


– Se poate salva Universitatea cu lotul actual?


– Parerea mea este ca, daca toti jucatorii ar fi fost apti, ma refer la Costea, Andrei Ionescu, Ciuca si Fritea, eram din start o echipa mult mai puternica decât suntem acum si alta ar fi fost situatia.


„Stoica sa nu se ia dupa nimeni“


– Geolgau te-a criticat atunci când ai plecat in Olanda. Ce s-a intâmplat?


– Nu stiu exact. Domnul Geolgau nu recunoaste aceste declaratii, desi toata lumea spune ca a zis ceea ce s-a scris. Dumnealui are statutul sau la club, eu il am pe al meu. Nu cred ca in scurta perioada de când era la club trebuia sa-i cer permisiunea sa plec. Dumnealui are niste obligatiuni clare la club.


– Ai simtit ca cineva nu te vrea?


– Daca cineva nu m-a vrut, ar fi fost bine sa mi-o spuna in fata, pentru ca eu cred ca decizia finala tot Adrian Mititelu o ia. Daca a fost cineva care a influentat decizia de schimbare a mea trebuia ca acest lucru sa se intâmple mai repede. Nici acum nu e prea târziu, dar ne-am prelungit putin boala. Daca trebuia sa fiu eu sacrificat, trebuia sa se faca acest lucru mai repede, pentru ca orice zi pierduta conteaza enorm la acest nivel.


– Din punct de vedere financiar ti-ai rezolvat problema cu Universitatea?


– Eu niciodata n-am avut probleme financiare cu clubul, aici este de apreciat Adrian Mititelu cum s-a comportat financiar fata de toti angajatii clubului. Toti sunt la zi cu banii si nu este usor sa tii un club de fotbal.


– De ce crezi ca n-a mers colaborarea cu Stefanescu si Ungureanu?


– Din respectul pe care il am pentru aceste doua persoane am lasat prea mult de la mine, lucruri pe care nu trebuia sa le las. Ma refer la tema antrenamentelor, ciclul saptamânal, la alcatuirea primului 18. Intotdeauna am colaborat si am avut un dialog deschis cu nea Costica, dar si cu Nae Ungureanu, pentru a face un prim 11 sau un prim 18 cel mai bun la ora meciului. Nu a fost sa ne potrivim ideile si sa dam rezultate si s-a ajuns unde s-a ajuns.


– Ce mesaj i-ai transmite sau ce sfat i-ai da noului antrenor, Fane Stoica?


– Ca antrenor nu-l stiu pe Fane. Il stiu ca om, este o persoana care iubeste Craiova. Sunt destui care pot sa-i dea sfaturi, dar el este cel care decide si nu trebuie sa se ia dupa nimeni, nici dupa mine. El trebuie sa-si cunoasca lotul cât mai repede posibil, are un antrenor lânga el, pe Mogosanu, care cunoaste bine jucatorii si care poate sa-l ajute in anumite decizii. Mogosanu este un tip care vede interesul clubului si nu are interes sa-si faca propaganda sau alte jocuri.


Fotbalul, ca hobby


– Care crezi ca este cea mai mare greseala pe care ai facut-o de când ai revenit la Craiova?


– Cred ca aceea ca nu am fost lucid la finalul campionatului trecut si in inceputul acestui campionat, in care s-au strâns si presiune, si stres. Atmosfera a fost apasatoare, iar perioada petrecuta in România a inceput usor-usor sa-si puna amprenta si sa ma schimbe si pe mine. Când am venit din Olanda, am venit proaspat, lucid si cu totul pregatit pentru a face totul corect. Usor-usor, societatea m-a facut sa ma labartez si asta imi reprosez.


– Ce ti-ai propus sa faci in urmatorii ani?


– Incerc sa ma linistesc, sa-mi termin facultatea, sa-mi iau licentele, sa-mi iau carnetul de antrenor, dar vreau sa fac din meseria de antrenor un hobby si nu vreau sa mai vin la fotbal pentru a-mi sacrifica foarte mult timp.


– Anumiti suporteri te-au contestat si probabil au grabit schimbarea ta. Ai vreun mesaj pentru suporterii olteni?


– Eu ii respect si inteleg pentru ca in ultimii zece ani au avut numai dezamagiri. Dar trebuie si ei sa inteleaga ca trebuie sa fie alaturi de echipa. Bineinteles ca fiecare zi care trece si nu au nici o bucurie este dureroasa si nu este usor de digerat. Suporterii au libertatea de a veni la stadion si de a spune ce simt. Dar, in acelasi timp, au obligatia sa vina sa ajute clubul din toate punctele de vedere. Nu i-am multumit pe masura si nici clubul nu poate sa spere ca va juca cu portile inchise prin vânzarea biletelor. Grav este insa sa mergi gratis la stadion si sa-ti faci numarul. Este foarte usor sa vii la stadion si sa injuri.


– In ce masura lipsa rezultatelor a indepartat publicul de la stadion?


– Nu cred ca de vina sunt neaparat rezultatele. Si dau exemplul meciului cu FC Vaslui, care venea dupa o promovare meritata si ma asteptam ca publicul sa fie mai numeros. A fost un semnal, a fost reactia publicului spectator din Craiova la ora aceasta. Sunt multi care se vad doar la lupte mari, iar la lupte mici nu vin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII