16.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Nici nu ma gândesc sa retrogradam“

„Nici nu ma gândesc sa retrogradam“

Noul antrenor al Universitatii a semnat ieri un contract valabil doi ani, obiectivul acestuia fiind crearea unei echipe competitive, care sa câstige cât mai multe partide.


Proaspat numit in functia de „principal“ al Stiintei, Stefan Stoica a afirmat ca este o onoare pentru el sa revina la gruparea din Banie in calitate de antrenor. Acesta a marturisit ca se simte si acum magulit de propunerea lui Adrian Mititelu, afirmând ca a acceptat aceasta provocare, fiind convins ca va reusi sa puna lucrurile la punct.


„Sunt foarte bucuros ca am ajuns la Universitatea. Cred ca fiecare jucator care trece pe la aceasta echipa, si isi schimba meseria, isi doreste sa ajunga antrenorul Stiintei. Sunt foarte emotionat si mândru pentru ce mi s-a intâmplat astazi (ieri – n.r.). Am venit sa dau sufletul meu acestei echipe, sa muncim, sa lucram si sa fim disciplinati. Sper sa facem o echipa mai artagoasa, mai olteneasca, in cel mai scurt timp. Sa fiti siguri ca Universitatea o sa preseze mingea pe toate colturile terenului, o sa lupte pentru fiecare metru de gazon. Cred ca numai asa o sa reusim sa tinem echipa asta in prima liga, de altfel nici nu ma gândesc sa retrogradam. O sa aiba un viitor stralucit“, a spus Fane Stoica. Acesta a mai mentionat ca finul sau, Stefan Crisan, noul antrenor cu portarii al Stiintei, isi va incepe activitatea in maximum doua zile.


„O sa stau pe teren de dimineata pâna seara“


Fane Stoica a tinut sa precizeze ca stie foarte bine lotul Universitatii, ii cunoaste atât punctele slabe, cât si pe cele forte, iar planul sau o sa dea cu siguranta roade, iar jocul echipei se va schimba radical. Noul tehnician al Stiintei a spus ca obiectivul pe care si l-a propus este sa câstige toate meciurile daca este posibil, facând totodata promisiunea ca redresarea echipei se va realiza in cel mai scurt timp.


„Cunosc jucatorii. Un singur lucru nu imi place, avem trei-patru jucatori care ori vin dupa accidentari, ori sunt accidentati in acest moment. Sunt ferm convins ca o sa se lucreze foarte dur la Universitatea. Sunt tânar si vreau sa reusesc in viata, mi s-a dat o sansa mare si nu vreau sa o pierd. O sa lupt. O sa stau pe teren de dimineata pâna seara. Trebuie sa schimbam si felul antrenamentului, ritmul si… toate. Trebuie sa fie toti «lei», de aceea ni se spune asa. Trebuie sa avem un ritm foarte alert, s-au dus timpurile acelea cu un ritm incet. Acum, fotbalul este o jungla. Nu esti puternic, nu supravietuiesti. In ultimul timp a disparut Universitatea, dar o sa punem toti umarul sa aducem aceasta echipa acolo unde merita. Obiectivul meu este sa câstig fiecare meci“, a incheiat Fane Stoica.


Un grec si un neamt in Banie


Oltean din Negoesti- Dolj, Stefan Stoica a debutat la Universitatea Craiova in sezonul 1986/1987, in meciul Otelul Galati – Universitatea 1-0, din 12 aprilie 1987. A jucat pentru culorile alb-albastre timp de cinci sezoane fara intrerupere, contabilizând in aceasta perioada (1986/1987 – 1990/1991) 87 de meciuri oficiale si zece goluri marcate. In sezonul când oltenii au câstigat eventul, 1990/1991, Stoica a jucat doar in noua partide, apoi a parasit România, transferându-se in Grecia. A revenit la Universitatea in sezonul 1994/1995 (sapte partide jucate), iar in România a mai evoluat la Steaua, in campionatul 1999/2000 (trei meciuri). Pe 23 iunie a implinit 39 de ani.


Stefan Crisan nu este oltean (este nascut la Macea, Arad), dar s-a facut cunoscut in fotbal la Universitatea Craiova, unde a debutat pe 29 noiembrie 1987, in meciul Corvinul – Universitatea, 4-0. A ramas la Stiinta pâna in 1990, jucând doar 39 de meciuri oficiale in trei campionate (1987-1990), bifând si o partida in sezonul 1990/1991, dupa care s-a „refugiat“ in Germania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII